YSK itirazları değerlendirdi: 3 ilçede seçimler yenilenecek

Yüksek Seçim Kurulu, sonuçlara yapılan itirazları değerlendirerek Kayseri'nin Pınarbaşı, Nevşehir'in Ürgüp ve Şanlıurfa'nın Hilvan ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Vatandaşlar 31 Mart'ta sandık başına gitti seçimini yaparak 5 yıl boyunca şehrini, ilçesini ve mahallesini emanet edeceği kişileri belirledi. Aynı zamanda bu süreçte itiraz takvimi de işlemeye başladı. Sandıktan çıkan sonuçlara yapılan itirazlar inceleniyor, partilerin başvuruları karara bağlanıyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) il ve ilçelerdeki itirazları değerlendirmek üzere toplandı. Kütahya İl Seçim Kurulu'nun verildiği geçersiz oyların yeniden sayılması kararına, seçimi kazanan CHP itiraz etmişti. Yüksek Seçim Kurulu itirazı reddetti.

 YSK İTİRAZLARI DEĞERLENDİRİYOR

Sandıktan çıkan sonuçlara yapılan itirazlar inceleniyor, partilerin başvuruları karara bağlanıyor. İl ve ilçelerdeki itirazları değerlendirmek üzere Yüksek Seçim Kurulu toplandı. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP, seçimlerin yenilenmesi kararına itiraz etti. YSK, bu talebi reddetti.

HİLVAN'DA SEÇİM YENİDEN YAPILACAK

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde ise itiraz iptal kararını getirdi. MHP, seçim sonuçları için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunurken başvuruyu değerlendiren YSK, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçimlerin tekrar edilmesine karar verildi.

İTİRAZ SÜRECİ 10 NİSAN'DA BİTECEK

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

14 Nisan saat 17.00'ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Kesin sonuçlar tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.

YSK itirazları değerlendirdi: 3 ilçede seçimler yenilenecek ile ilgili etiketler Yerel seçim Yüksek Seçim Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.