YPG'ye verilen 150 saatlik süre doldu!

Türkiye ile Rusya'nın Soçi'de yaptığı Suriye'deki Güvenli Mutabakatı'nda terör örgütü YPG'ye tanınan 150 saatlik çekilme süreci tamamlandı. Saat 18.00 itibari ile görülecek tüm teröristler meşru müdafaa hakkı çerçevesinde etkisiz hale getirilecek. Sürenin hemen ardından bir açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, teröristlerin bölgeden çekilip çekilmediğini Rusya ile yapılacak ortak devriyenin belirleyeceğini söyledi.

Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye'nin ilan ettiği güvenli bölgede Tel Abyad ve Resulayn'ın haricindeki 30 kilometre derinlikteki alandan, kalan YPG unsurlarının çıkarılması için Soçi'de Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat uyarınca tanınan 150 saatlik süreç saat 18.00 itibariyle sona erdi.

Sürenin dolmasından kısa bir süre önce Rusya Savunma Bakanı Şoygu YPG'nin çekilmesinin planlanandan önce tamamlandığını duyurmuştu. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sürenin dolmasının ardından sosyal medya hesabından İngilizce bir açıklama yaptı. 

Türkiye ve Rusya'nın YPG'nin güvenli bölgeyi terketmesi için 150 saatlik bir son tarih belirlediğini hatırlatan İngilizce ve Türkçe paylaştığı açıklama şöyle:

“Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat kapsamında terör örgütü PKK/YPG’ye güvenli bölgeden çekilmesi için verilen 150 saatlik süre dolmuştur.

Çekilmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini ortak devriyeler kapsamında netleştireceğiz.”

İşte o açıklama...

YPG'ye verilen 150 saatlik süre doldu!

YPG'ye verilen 150 saatlik süre doldu! ile ilgili etiketler Rusya Türkiye YPG soçi mutabakatı