'YPG'ye paye verilmeye çalışılıyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. Kalın, "YPG'ye paye verilmeye çalışılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kalın, "YPG'yi meşrulaştırılmak için kullanılıyor. YPG'yi aklama çabaları bizim için kabul edilemez." dedi.

Kalın, "Terör örgütü YPG'ye paye çıkarılmaya çalışılıyor. YPG'yi meşrulaştırılmak için kullanılıyor. Terör örgütü en çok İslam'a zarar verdi. YPG'yi aklama çabaları bizim için kabul edilemez. Operasyon yapılırken askeri birimlerimiz koordinasyon yaptı. " ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Bu terör örgütü en çok Müslümanlara zarar vermiş bir beladır. Bunların temizlenmesi bu sapkın ideolojinin ortadan kaldırılması Türkiye'nin de desteklediği bir konudur. Bağdadi'nin öldürülmesi çok önemlidir. Ama buradan YPG'yi, aklamaya onlara paye çıkartma çabasının bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu söylemeliyiz. Bu terör örgütü en çok Müslümanlara zarar vermiş bir beladır. Bunların temizlenmesi bu sapkın ideolojinin ortadan kaldırılması Türkiye'nin de desteklediği bir konudur.

DEAŞ İLE YPG AYNI

DEAŞ ideolojisinin ne kadar sapkın bir ideoloji olduğuna dair Diyanet İşleri başkanlığımız da çalışmalar yaptı. Bunlara devam edilecek. Dini kullanan sapkın ideoloji anlamında DEAŞ ve FETÖ'nün birbirinden farkı yok.

YPG'ye paye bu olaydan bir paye çıkartma gibi bir çaba var. Bağdadi'nin öldürülmesi çok önemlidir. Ama buradan YPG'yi, aklamaya onlara paye çıkartma çabasının bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu söylemeliyiz.

Askeri istihbari birimlerimiz koordinasyon yaptı. Operasyonun gerçekleştiği gece askeri makamlarımız arasında yoğun bir diyalog olduğunu söyleyebiliriz."

'YPG'ye paye verilmeye çalışılıyor' ile ilgili etiketler ABD İbrahim Kalın Bağdadi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.