Youtube'dan SuperHaber'e "sözde soykırım" sansürü!

Gazeteci Nedim Şener ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'ın SuperHaber Youtube kanalında hazırlayıp sunduğu "Memleket Aşkına" programı Türkiye'ye cephe alan odakları dün olduğu gibi bugün de rahatsız ediyor...

Daha önce pekçok kez, yaptıkları açıklamalarla Türkiye'nin çıkarlarını korudukları için hedef haline getiren programcılarımız ve SuperHaber markası son olarak Youtube'un sansürü ile karşı karşıya kaldı!

SuperHaber, Youtube tarafından "Sözde Ermeni Tasarısı" ifadesini kullandığı gerekçesiyle cezalandırılarak, yayın yapması engellendi.

ABD'DE ALINAN KARAR ELEŞTİRİLMİŞTİ...

SuperHaber'in Youtube kanalında 3 yıl önce yayımlanan o video, "'Aleyna Tilki’nin Yazacağı Şarkıyı Mı Bekleyeceğiz?' Sözde Ermeni Tasarısına Tepki!" başlığı ile izleyenlere sunulmuştu.

Videonun içeriğinde ise Nedim Şener ve Mete Yarar, ABD Temsilciler Meclisi’nin sözde Ermeni soykırım kararını sert bir dille eleştirmişti.

İşte o programın yayımlanmasının üzerinden yıllar geçse de Youtube yönetimi sansür mekanizmasını çalıştırmaya devam etti.

İlgili video Youtube platformundan kaldırılarak, SuperHaber'in yeni video yayımlaması bir hafta boyunca yasaklandı!

Youtube basına yönelik bu uluslararası sansürü ve "Sözde Ermeni soykırımını" tanıma dayatmasını ise şu şekilde gerekçelendirdi;

"Merhaba SuperHaber,

Ekibimizin yaptığı inceleme sonucunda içeriğinizin nefret söylemi politikası ihlalinde bulunduğuna karar verildi. Şu içerik YouTube'dan kaldırıldı:

Video: 'Aleyna Tilki’nin Yazacağı Şarkıyı Mı Bekleyeceğiz?' Sözde Ermeni Tasarısına Tepki!

Bunun üzücü bir gelişme olabileceğinin farkındayız. Bununla birlikte, YouTube'u herkes için güvenli bir platform hâline getirmeye çalışıyoruz. Kurallarımızı ihlal eden içerikleri kaldırırız. Hatalı işlem yaptığımızı düşünüyorsanız içeriği tekrar incelememiz için itirazda bulunabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için okumaya devam edin.

İçeriğiniz ilgili politikayı nasıl ihlal etti?

YouTube'da başka bir kişiye veya gruba karşı şiddeti öven ya da teşvik eden içeriklere izin verilmez. Ayrıca koruma altındaki bir gruba üye olmalarından dolayı bir kişi veya gruba karşı nefreti teşvik eden içeriklere de izin verilmez. Eğitici, belgesel, sanatsal ve bilimsel içerikleri tek tek inceleriz. Yeterli ve uygun bağlama sahip olup paylaşılma amacı net olan içerikler için sınırlı istisnalar tanınır.

Bu durum kanalınızı nasıl etkiler?

Kanalınızın şu anda 1 ihtarı var. Video yükleme, gönderi yayınlama ve canlı yayın yapma gibi işlemleri 1 hafta boyunca yapamayacaksınız. İkinci bir ihtar alırsanız 2 hafta boyunca içerik yayınlayamayacaksınız. 90 günlük dönemde üç ihtar alırsanız kanalınız YouTube'dan kalıcı olarak kaldırılır.

Sonraki adımlar

1 ihtar alan içerik üreticilerin %95'i bir daha ihtar almıyor. Sizin de ihtar almamanızı istiyoruz. Bu nedenle lütfen:

YouTube Topluluk Kuralları'nı ve ihtar hakkında temel bilgileri anladığınızdan emin olun.

İçeriğinizi, politikalarımızı göz önünde bulundurarak inceleyin.

İncelemenin ardından, hatalı işlem yaptığımızı düşünüyorsanız bizimle iletişime geçin. Karara bu bağlantıdan itiraz edebilirsiniz.

Bu ihtarın 90 gün sonra sona ereceğini ve içerik silindiğinde ihtarın kaldırılmayacağını unutmayın.

Kanalınızda YouTube özelliklerinin kullanımı kısıtlanmışsa bu kısıtlamaları aşmak için başka bir kanal kullanmanıza izin verilmez.

Başka bir kanal kullanma girişiminiz, Hizmet Şartlarımız uyarınca önlemleri atlatma sayılarak hesabınızın ve tüm kanallarınızın kapatılmasıyla sonuçlanabilir.

Saygılarımızla,
YouTube Ekibi"

SUPERHABER'DEN OKURLARINA ÇAĞRI....

SuperHaber olarak tüm vatandaşlarımızı, basın özgürlüğünü ve temel insan haklarını ayaklar altına alan bu subjektif karara tepki göstermek, Youtube tarafından kurumumuza yapılan "Sözde Ermeni soykırımını" tanıma baskısına direnişimize destek vermek için Youtube kanalımıza abone olmaya davet ediyoruz!

https://www.youtube.com/channel/UCDoo6N-tRqd7VhJHhoReRng 

 

Youtube'dan SuperHaber'e "sözde soykırım" sansürü! ile ilgili etiketler YouTube SuperHaber Ermeni soykırım Mete Yarar Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.