YouTube'a 2022'de gelecek olan 5 yeni özellik! Video içinden alışveriş mümkün olacak

YouTube, yelpazesini ve pazarını geliştirmek adına 2022 yılında platform üzerinde bir çok yeni özellik getiriyor. Bu yıl içerisinde gelecek olan yenilikler açıklandı. Açıklanan yeni özellikler arasında canlı alışveriş ve e-ticaret gibi birçok fırsatın da bulunması dikkat çekti. İşte bu yıl içerisinde gelecek yeni özellikler..

YouTube platformu, son dönemin popüler olan Metaverse evreni ve Kripto para dünyasını  sistemine dahil etmeyi planlıyor.  YouTube’un Baş Ürün Sorumlusu Neal Mohan, bir blog gönderisinde bu yeniliklerden bahsetti. Mohan, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"2022’de kullanıma sunacağımız tüm yeni ürünler ve araçlar için heyecanlıyım. Bu yılın yol haritasında çok istenen birkaç özelliği fark edeceksiniz. Bu güncellemelerin her biri, çok sayıda tartışma ve verinin yanı sıra tüm YouTube topluluğundan gelen geri bildirimlere dayanıyor."

SHORTS BÖLÜMÜNE GELEN ÖZELLİKLER

YouTube, 2021 Mart ayından itibaren TikTok uygulmasının kısa süreli video özelliğini kullanıyor. Bunun yanı sıra artık YouTube Shorts bölümündeki videolarda yeni efektler ve YouTube platformu içinde olan şarkılar da kullanılabilecek.
YouTube'a 2022'de gelecek olan 5 yeni özellik! Video içinden alışveriş mümkün olacak

ORTAK CANLI YAYIN ÖZELLİĞİ

Artık neredeyse her platformda olan ortak canlı yayın özelliği YouTube platformuna da geliyor. YouTube içerik üreticileri kendi aralarında ortak canlı yayın açıp, aboneleriyle etkileşim arttırabilir.

YouTube'a 2022'de gelecek olan 5 yeni özellik! Video içinden alışveriş mümkün olacak - Resim : 2

WEB3 FIRSATLARI

YouTube platformundan para kazanan üreticiler yeni gelen özellikler ile daha fazla para kazanabilir. İçerik üreticileri ile aboneler yeni bir kanal oluşturmak isteniyor. Bu şekilde kullanıcılar daha fazla video, fotoğraf veya özel içerik satın alabilir.

YouTube'a 2022'de gelecek olan 5 yeni özellik! Video içinden alışveriş mümkün olacak - Resim : 3


METAVERSE EVRENİNE GİRİŞ 

YouTube, içeriklerini bu evrende oluşturulabilecek şekilde bir yenilik getirmek istiyor. Örnek olarak oyun etkileşimlerini daha canlı hissettirmeye imkan sunacağını belirten YouTube, konuyla ilgili başka bir ayrıntıya henüz yer vermedi.

YouTube'a 2022'de gelecek olan 5 yeni özellik! Video içinden alışveriş mümkün olacak - Resim : 4

YENİ ALIŞVERİŞ İMKANLARI

Dediğimiz gibi YouTube artık bir çok üretici için gelir kaynağı olmuş durumda. Artık videolar içinde alışveriş yapılabilecek, canlı alışveriş ve e-ticaret gibi birçok fırsat mümkün olabilecek.


YouTube'a 2022'de gelecek olan 5 yeni özellik! Video içinden alışveriş mümkün olacak - Resim : 5

YouTube'a 2022'de gelecek olan 5 yeni özellik! Video içinden alışveriş mümkün olacak ile ilgili etiketler YouTube özellik new shorts live stream streaming
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.