YouTube Shorts videolar televizyonlara taşınıyor!

Dünya'nın en büyük video izleme platformu YouTube, shorts (kısa video) özelliğini ekranlara taşıyor.

TikTok'un sektöre girmesi ardından tüm İnstagram başta olmak üzere YouTube'de videolarını değiştirmeye başladı. TikTok'un kısa video ve kaydırma özelliği sayesinde kullanıcılar daha rahat video izleyebiliyor ve hızlıca başka bir dine geçiş yapabiliyor. Bu yönüyle patlayan ve dünyada milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan TikTok , diğer platformları harekete geçirdi.

YouTube Shorts videolar televizyonlara taşınıyor!

YouTube'da kısa videolar atma ve kısa video yapma özelliği gelmişti. Birçok yeniliği kullanıcılarının beğenisine sunan YouTube, şimdi de Shorts (kısa video) özelliğini televizyon ekranlarına taşıdı.

Kısa videoları izleme ve kaydırma özelliği sayesinde başka videoya direk geçebilme imkanı sağlayan Shorts özelliği artık TV’lerle tam entegre şekilde çalışabiliyor.

YouTube tarafından elde edilen bilgilere göre ayda 1,5 milyar kullanıcı YouTube Shorts videoları izliyor. Ayrıca kullanıcılar her ay 30 milyar Shorts videosu izleniyor.

Televizyonlara entegre edilen YouTube Shorts, telefonlarda olduğu gibi dikey konumda izlenebilecek. Kumandanın navigasyon tuşlarını YouTube Shorts TV için kullanabileceksiniz. Artık ekranda sadece video alıyor ve Shorts videosunun detaylarını görmek için sağ ok tuşunu kullanmak yeterli oluyor. Yapılan değişiklikler önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Özelliği kullanabilmeniz için 2019 ve daha üst model TV'lere sahip olmanız gerekmektedir.

YouTube Shorts videolar televizyonlara taşınıyor! ile ilgili etiketler YouTube
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.