"You are beautiful" dediler hapisleri istendi!

İstanbul Şişli'de gördükleri iki genç kadına "You are beautiful" diye seslenen biri İngilizce öğretmeni 2 kişi hakkında cinsel taciz suçlaması ile dava açıldı. Savcı iki sanık hakkında 2 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinin kabul ettiği iddianamede, 23 yaşındaki Ayşegül B. ile 20 yaşındaki Seher K'ye, Şişli'deki bir AVM içindeki sinemaya girmek için asansör bekledikleri sırada Hüseyin K. ve Kenneth M. adlı kişilerin "You are beautiful" diye seslendikleri ileri sürüldü.

İddianamede, her iki sanığın cinsel taciz suçundan üçer aydan ikişer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep etti.

Seher K. ifadesinde, tacizle suçladıkları sanıkları tanımadığını anlatarak, şunları söyledi:

"Arkadaşımla AVM’deki sinemaya gitmiştik. Asansör beklediğimiz sırada 2 erkek şahıs yanımıza geldi ve siyahi olan bizi kast ederek, 'You are beautiful' (güzelsin) gibisinden İngilizce laflar söyledi. Biz de şahıslara Türkçe bilip bilmediklerini sorduk. Diğer şahıs 'evet' dedi. Ben de 'arkadaşına söyle rahatsız oluyoruz' dedim. Bu defa şahıslar birbirlerine baktılar ve gülüşmeye başladılar. Ben de güvenliği çağıracağımı söyledim. Asansöre bindiler, aşağı ineceklerdi. Kaçmasınlar diye arkalarından asansöre bindik. Şahısların bize karşı fiziki müdahalesi olmadı. Bizi sözle taciz eden şahıslardan davacı ve şikayetçiyim."

"SADECE SELAM VERMEK İSTEDİK"

Üniversite öğrencisi olan Hüseyin K. ise ifadesinde olay günü arkadaşı Kenneth ile AVM’nin yemek katından asansörle aşağı inmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"İki kişinin asansör beklediğini gördük. 'Hi' diyerek sadece selam vermek istedik fakat bizi yanlış anladılar, kesinlikle sarkıntılık tarzında laf etmedik. Sadece selam vermek istedik. İtalya’da 6 ay kaldım ve İngilizcemi geliştirmek için İngilizce konuşmaya çalışıyorum. Ben ve arkadaşımın kesinlikle şahıslara karşı art niyetimiz yoktu. Zaten orada da özür diledik. Atılı suçu kabul etmiyorum."

Nijerya uyruklu olan ve 3-4 yıl önce Türkiye vatandaşlığına geçen Kenneth M. de ifadesinde Türkiye'de İngilizce öğretmenliği yaptığını belirterek, arkadaşıyla benzer beyanlarda bulundu.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.

"You are beautiful" dediler hapisleri istendi! ile ilgili etiketler Şişli kadın taciz Kenya AVM ingilizce öğretmeni
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.