Yorumcu İslam Memiş, 2022 yılı için tahminlerini paylaştı

Altın ve para piyasaları yorumcusu İslam Memiş, 2022 altın tahminlerini aktarırken, "Al sat yapanlar öyle bir zarara uğrayacaklar ki akla hayale gelmeyen satışları görmek mümkün olacak." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, konuk olduğu bir programda 2022 yılı ile ilgili genel olarak, "2022 senesi içerisinde sepetinde çeşitlilik gerçekleştirmeyenlerin, uzun vadeli yatırım gerçekleştirmeyenlerin, al sat işlemlerini yapan hemen herkesin zarara uğrayacağına açıklayarak, öyle bir zarar edecekler ki akla hayale gelmeyen batışlar görmemiz mümkün olacak." yorumunda buldu.

Piyasa aktörlerinin bu ayki Fed toplantısı beklediğini ifade eden Memiş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bütün herkes, Amerikan Merkez Bankası FED'in 25 Ocak tarihinde açıklayacağı faiz kararına odaklanmış durumda... Hiç kimse o tarihe kadar pozisyon almak istemiyor elbette. 25 Ocak 2022 tarihinde Amerika Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak ve şimdi de sahneye FED başkanı Jerome Powell çıkacak. Herkes ona göre pozisyon belirleyecek."

"UZUN VADELİ ALANLAR KAZANACAK"

Kısa dönem al-sat işlemleri yapanların sürekli olacak nitelikte getiriler elde edemeyeceğini belirten Memiş, yatırımcıların sermayelerini uzun vadede değerlendirmesi gerektiğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

"Bizim kültürümüzde şöyle bir anlayış var: ben döviz aldım yattım ve alım satım işlemlerini gerçekleştiriyorum. Ben altın yada gümüş aldım veya kripto para yatırımı yaptım, alırım satarım para kazanırım. Çok net bir şekilde ifade ediyorum ki bu düşünceye kapılan yatırımcılar, 2022 senesi içerisinde batacak.

Fakat ben kesinlikle gelenekçiyim ve ne alırsam alayım uzun vadeli bir şekilde alacağım diyenler ise mutlaka ama mutlaka kazanacaktır. Kısa vade içerisinde alım satım işlemlerini gerçekleştirdikten sonra para kazanacağına inananlar 2022 senesi içerisinde batacak ve çok ciddi enkazlar oluşacak."

Yorumcu İslam Memiş, 2022 yılı için tahminlerini paylaştı ile ilgili etiketler döviz altın İslam Memiş yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.