Yöre halkının gelir kaynağı! Bu tozun fiyatı tam bin 500 TL!

Bolu Gerede Orman İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan Salep bahçesine yöre halkı tarafından 20 bin 280 adet salep fidanı dikilecek. Yöre halkının gelir kapısı olan salep tozlarının kilosu bin 500 TL değerinde alıcısını buluyor.

Bolu'nun Gerede ilçesinde Gerede Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bir dönüm alana salep bahçesi oluşturuldu. Oluşturulan alana 20 bin 280 adet salep dikilecek. Köydeki kadınlar tarafından dikilecek olan salep fidanları, kadınlara yeni gelir kapısı olacak.

Yöre halkının gelir kaynağı! Bu tozun fiyatı tam bin 500 TL!

Saleplerin topraklara kadınlar tarafından buluşturulacak olan proje aslında kadınlara gelir kaynağı olacak. Proje hakkında konuşan Gerede Orman İşletme Müdürü Vasfi Cem Bulut, “Dikim çalışmalarında civar köylerde bulunan vatandaşların çalışacak bu sayede vatandaşlarımıza maddi bir gelir sağlanacak. Aynı zamanda da arazideki yapılan yatırımları görüp sahiplenmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Ayrıca Cem Bulut bu projenin ilerleyen dönemlerde ülke ekonomisine katkı sağlayacağını, yapılacak bakım çalışmalarının da yöre halkı için gelir kaynağı olacağını vurguladı.

Oluşturulan Tıbbi Aromatik Bitki (Salep) Bahçesi ile orman bitişiğinde yaşayan vatandaşların, odun dışı orman ürünlerinden hem gıda ihtiyacına katkı sağlaması hem de ekonomik gelir elde etmeleri hedefleniyor.

Yöre halkının gelir kaynağı! Bu tozun fiyatı tam bin 500 TL! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.