Yönetmen Oğuzhan Tercan 59 yaşında vefat etti

Yönetmen ve senarist Oğuzhan Tercan 59 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi senarist Levent Kazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Oğuzhan Tercan'ın vefatı sanat camiasını yasa boğdu.

"Uzlaşma" ve "Hırsız Var!" gibi filmlerinin yanı sıra çeşitli televizyon dizileriyle de tanınan yönetmen ve senarist Oğuzhan Tercan hayatını kaybetti. Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran senarist Levent Kazak yaptığı paylaşımda, “Çok üzgünüm. Hocaydı, yüzlerce sinemacı yetiştirdi. Yardıma ihtiyacı olanın hep yanındaydı. Değeri asla anlaşılmamış çok özel bir yönetmendi, bunu en çok da kendisi anlamadı. Sevgili arkadaşımdı. Geride öğrencileri ve çekilmemiş bir sürü film kaldı" ifadelerini kullandı.

Yönetmen Oğuzhan Tercan 59 yaşında vefat etti

 

Oğuzhan Tercan'ın vefatının ardından şarkıcı Teoman da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu: ''Oğuzhancım, nur içinde yat. #OğuzhanTercan''

Yönetmen Oğuzhan Tercan 59 yaşında vefat etti - Resim : 2

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Oğuzhan Tercan'a bu sözlerle veda etti: ''Oğuzhan Tercan. Hoşça kal kardeş. 🥀''

 Yönetmen Oğuzhan Tercan 59 yaşında vefat etti - Resim : 3

 

OĞUZHAN TERCAN'IN FİLMLERİ

Avanak Kuzenler (2008)

Karadağlar (2010)

Doktorlar (2006)

Hırsız Var! (2004)

Gece Gündüz (2009)

Pilli Bebek (2003)

Beşibiryerde (2002)

Uzlaşma (1991)

 Yönetmen Oğuzhan Tercan 59 yaşında vefat etti - Resim : 4

OĞUZHAN TERCAN KİMDİR?

Oğuzhan Tercan 1963 yılında Ordu'da doğdu. 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü'nden mezun oldu. Yönetmenliğini yaptığı ilk sinema filmi Abdi İpekçi suikastını konu alan Uzlaşma oldu. Tercan, 13 yıl sonra Hırsız Var! adlı ikinci sinema filmini yönetti. 1992 Uluslararası İstanbul Film Festivali, Jüri Özel Ödülünü aldı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sinema dersleri verdi.

Yönetmen Oğuzhan Tercan 59 yaşında vefat etti ile ilgili etiketler Oğuzhan Tercan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.