DEAŞ ve YPG/PKK’dan Türkiye'ye karşı iş birliğine devam! Yöneticileri Rakka’da görüştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin peş peşe düzenlediği hava ve kara operasyonlarıyla darbe üstüne darbe yiyen YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütleri, Türkiye’ye karşı iş birliği yaparak ayakta kalmaya çalışıyor. Superhaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in elde ettiği bilgilere göre, terör örgütü PKK/YPGnin elebaşlarından Suriye uyruklu “Mazlum Kobani” kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'in DEAŞ'ın aşiretler ofisi başkanı Afadle kabilesi lideri Şeyh Şilaş Miçhim El-Hüveydi ile Rakka’da görüştüğü ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin Irak ve Suriye sınırlarında bulunan terör örgütleri ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Terörle mücadelede asker ve sivil binlerce şehit veren Türkiye, özellikle son yıllarda düzenlediği sınır ötesi harekatlarla terör örgütlerine karşı büyük bir başarılar kazanıyor.  Ancak, Türkiye’nin terör örgütleri ile bu amazsız mücadelesine karşın başta ABD ve Rusya gibi devletler ile bazı Avrupa ülkelerinin de terör örgütlerine yardım etmeye devam ettikleri de biliniyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İŞ BİRLİĞİ

Superhaber’in elde ettiği bilgi ve fotoğraflarda, Terör örgütlerininin Suriye’de ele geçirdikleri bölgeleri bırakmamak için Türkiye’ye karşı iş birliği yaptıkları ortaya çıktı. 196 ülkede kırmızı bültenle aranan Terör örgütü YPG/PKK’nın elebaşlarından Suriye uyruklu “Mazlum Kobani” kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'in Suriye’nin Rakka şehrinde, diğer terör örgütü DAEŞ'in aşiretler ofisi başkanı Afadle kabilesi lideri Şeyh Şilaş Miçhim El-Hüveydi ile görüştüğü öğrenildi.

DEAŞ ve YPG/PKK’dan Türkiye'ye karşı iş birliğine devam! Yöneticileri Rakka’da görüştü

DEAŞLI TERÖRİSTLER YPG/PKK’YA KATILIYOR

İstihbarat birimlerinin elde ettiği bilgilere göre, YPG/PKK ve DEAŞ’ın iş birliği, 2 yıl öncesine dayanıyor. Bu bilgilere göre, lidersiz ve silahsız kalan DEAŞ’lı teröristler, düzenli maaş ve konum karşılığı YPG/PKK terör örgütüne katılıyorlar.

GİZLİ ANLAŞMA İDDİASI!

Öte yandan yine istihbarat birimlerinin elde ettiği diğer bilgilere göre, DAEŞ'e karşı mücadele eden terör örgütü YPG/PKK’nın, eski DAEŞ militanlarını tek tek bünyesine katmasının iki önemli nedeni bulunuyor. Bunlar, iki terör örgütünün arasında açığa çıkılması istenilmeyen gizli bir anlaşma ile Suriye’de iki terör örgütüne silah yardımı yapan ABD’nin bunu istemesi.

MAZLUM KOBANİ KİMDİR?

İçişleri Bakanlığı'nın 4 milyonluk para ödüllü kırmızı listesinde yer alan terörist Ferhad Abdi Şahin'in PKK'nın Hakkâri kırsalında çok sayıda kanlı saldırının baş faili olarak aranıyor. Hakkında Diyarbakır, Van, Hakkâri, Şırnak Başsavcılıkları'nca daimi arama kararı bulunan terörist, Suriye'nin El Malikiye (Derik) kasabası nüfusuna kayıtlı. 28 yıldan beri terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan Şahin, 1991-1996 yıllarında Hakkâri kırsalında sözde Cilo eyalet sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Sınır hattındaki Samanlı, Serbest, Alan, Pirinçeken, Tekeli, Derecik, Ortaklar, Gelişen, Umurlu karakollarına yönelik 63 askerin şehit edildiği hain saldırıların 1 numaralı faili olarak hakkında yakalama kararı bulunuyor. Şahin, 1997-2003 yıllarında PKK'nın Avrupa sorumluluğunu da üstlendi ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'a İtalya'da siyasi sığınma hakkı verilmesi için yoğun diplomasi yürüttü. Teröristin "Şahin Günlüğü" adında bir de kitabı bulunuyor.

Terörist Şahin 2013'te Suriye'ye YPG'nin sözde özel kuvvetleri ve istihbarat sorumlusu olarak gitti. Türkiye'de sözde TAK adına gerçekleşen 8 bombalı saldırının da emir ve talimatını verdi. Şahin'in adı MİT, polis ve jandarma kayıtlarıyla Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu savcılıklarının UYAP üzerinden daimi aramaya aldığı teröristler arasında yer alıyor.

 

 

DEAŞ ve YPG/PKK’dan Türkiye'ye karşı iş birliğine devam! Yöneticileri Rakka’da görüştü ile ilgili etiketler DEAŞ YPG PKK Mazlum Kobani Ferhat Abdi Şahin Suriye pkk/ypg terör örgütleri iş birliği İstihbarat birimleri Afadle kabilesi lideri Şeyh Şilaş Miçhim El-Hüveydi rakka görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.