Yolcu şikayet etti, uçakta 'Bayanlar ve Baylar' anonsu kalkıyor!

Avrupa'daki en büyük havayolu şirketleri arasında yer alan EasyJet isimli firma, trans bir yolcunun şikayeti üzerine uçaklarındaki anonsları değiştirime kararı aldı.

EasyJet'in sözcüsü, İngiliz Independent haber sitesine personele bundan böyle "Hepiniz hoş geldiniz" gibi, "kapsayıcı" ifadeler kullanmasının önerildiğini söyledi.

Andi Fugard adlı yolcu, Ağustos'taki bir Twitter mesajında "Sevgili EasyJet, ikili cinsiyeti güçlendirmek için bir tür rekabet halinde misiniz?" diyerek şirkete dilini değiştirme çağrısında bulunmuştu.

EasyJet, Londra'daki Birkbeck Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Dr. Fugard'a "çeşitlilik" ve "kapsayıcılığa" vurgu yaptığı bir mesajla yanıt vermiş ve önerinin değerlendirileceğini açıklamıştı.

Yolcu şikayet etti, uçakta 'Bayanlar ve Baylar' anonsu kalkıyor!

AİR CANADA YASAKLADI

Kanada ulusal havayolu şirketi Air Canada Ekim'de karşılama anonslarında "Bayanlar ve Baylar" denmesini yasaklamıştı. Şirket yetkilileri bunun yerine "Herkese merhaba" deneceğini duyurmuşlardı.

United ve Air Italy gibi bazı havayolu şirketleriyle Travelport gibi acenteler, bilet rezervasyonlarında yolcuların cinsiyetini "X" diye işaretlemesine izin veriyor. Ancak bunun için yolcunun seyahat belgesinin "X" ifadesini içermesi şartı aranıyor.

Yolcu şikayet etti, uçakta 'Bayanlar ve Baylar' anonsu kalkıyor! ile ilgili etiketler Avrupa uçak Seyahat EasyJet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.