Yoğun bakım kapasitesi 30 olan Bodrum'a 500 bin kişi gitti!

17 günlük tam kapanma öncesi vatandaşlar Bodrum'a akın etti. Vatandaşlara uyarıda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "30 civarında yoğun bakım yatağımız, 300 civarında da hastane yatağımız var. Gelen vatandaşlarımızla beraber salgın oranında yaşanacak büyük bir artışta, buradaki sağlık sistemimiz yetersiz kalacaktır." dedi.

Televizyon kanallarına gerçekleştirilen canlı bağlantılarla gazetecilerin sorularına cevap veren Başkan Aras, daha sonra Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını Bodrum’da geçirmek isteyen vatandaşların ilçeye gelmesiyle birlikte, yollarda yaşanan yoğunluk hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Aras, Bodrum’un son durumu hakkında da bilgiler verdi.

Pandeminin büyükşehirlerde meydana getirdiği olumsuzluklar sebebiyle, kapanma kararı sonrası vatandaşların Bodrum’a gelmesinin önünün açıldığını belirten Başkan Aras, “Nüfusumuzun şu anda 500 bini aşkın olduğunu söyleyebiliriz. Bodrum turistik özelliği dolayısıyla; yaz aylarında 1 milyonu geçen bir nüfusa hizmet edebiliyordu. Tabi artık bu yıla yayıldı. Tam kapanmayla birlikte kentimizde günlük ortalama 8 bin araç girişi oluyor. Bu girişlerinde yüzde 50'si çıkış yapıyor, çıkış yapan araçlar ise, ilçeye lojistik sağlayan araçlar ve servis araçlarından oluşuyor. Biz bu yoğunlukla mücadele etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Tüm belediye personelimizle, kamu kurum ve kuruluşlarının tüm gayretiyle Bodrum’da bu yoğunluktan kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yoğun bakım kapasitesi 30 olan Bodrum'a 500 bin kişi gitti!

BAŞKAN ARAS: “BELEDİYE OLARAK HALKIMIZIN YANINDAYIZ”

Başka şehirlerden gelen vatandaşların Bodrum’da salgını arttırabileceğini düşünüyor musunuz sorusuna cevap veren Başkan Aras, “Bizi en çok korkutan gelenlerin bulaşı getirmesi ve arttırması. Bodrum’daki sağlık hizmetleri ilçenin kendi nüfusuna göre dizayn edilmiş durumdadır. 30 civarında yoğun bakım yatağımız, 300 civarında da hastane yatağımız var. Gelen vatandaşlarımızla beraber salgın oranında yaşanacak büyük bir artışta, buradaki sağlık sistemimiz yetersiz kalacaktır. O yüzden herkesin çok dikkatli olması, kendi güvenliğini sağlayarak evinden çıkmaması gerekmektedir. Biz belediye olarak tüm iletişim kanallarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir isteği olan varsa arasın belediyeyi iletsin. Sokak hayvanlarımız dahil herkese sonuna kadar destek vereceğiz. İmkânlarımızın elverdiği ölçüde her türlü hizmeti gerçekleştireceğiz.

Tam kapanma kısıtlaması akabinde, önümüzde bir turizm sezonu var. Umuyoruz ki 17 günlük kapanmadan sonra vaka sayılarında düşüş olur ve Bodrum sezona “Merhaba” der. Halkımızdan ricamız tam kapanma süresi içinde kurallara riayet ederek vaka sayısının en alt seviyelere inmesi için çaba göstermeleridir. Bodrum olarak sezona en sağlıklı şekilde girebilmek için herkesin tedbirlere koşulsuz uyması gerekiyor” ifadesini kullandı. (İHA)

Yoğun bakım kapasitesi 30 olan Bodrum'a 500 bin kişi gitti! ile ilgili etiketler Bodrum tam kapanma yoğunluk
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.