Yoğun bakım doktoru 'Oh be' diyerek paylaştı!

Pandemi ile mücadelede vaka sayısındaki azalmaya etken olarak yoğun bakım doluluk oranı da düşüşe geçti. Darıca'da yoğun bakımda görevli olan bir doktorun, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden "Oh be" notuyla yayınladığı boş yoğun bakım ünitesi fotoğrafı, sosyal medyada en çok koşulan konuların arasında yer aldı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadele tüm hızıyla sürüyor. İki ay önce başlatılan kısıtlama tedbirleri sonuç vermeye başladı. 30 bin rakamlarını geçen vaka sayısı 6 binlere kadar düştü.

Koronavirüsün tedavi sürecinin kritik yeri olan hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde de ciddi bir rahatlama olduğu gözleniyor.

Geçtiğimiz ayının ilk haftası yüzde 72'yi aşan yoğun bakım ünitelerindeki doluluk seviyesi de dün itibarıyla yüzde 60'ın aşağısına indi.

 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bu önemli düşüşün yaşandığı kentlerden biri de Kocaeli... Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Yoğun Bakım Hekimi Deniz Heppekcan'ın sosyal medya üzerinden yayınladığı fotoğraf da bu oranları destekler nitelikte.

Yoğun bakım doktoru 'Oh be' diyerek paylaştı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kasım ayı sonunda yüzde 76,9 olarak duyurduğu yoğun bakım doluluk oranı da yüzde 50'nin altına düşmüş durumda.

Koronavirüsle mücadelede yoğun geçen sürecin ardından Heppekcan'ın "Oh be" diyerek yayınladığı kare çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Yoğun bakım doktoru 'Oh be' diyerek paylaştı! - Resim : 2

UZMANLARDAN UYARI

Fakat uzmanlar, azalan vaka sayısı ve yoğun bakım doluluk oranlarının vatandaşları rahatlığa sürüklememesi gerektiğini ifade etti. Temizlik, maske ve mesafe tedbirlerinde rehavete kapılması durumunda uzmanlara göre, karanlık günlere dönüş çok kısa zamanda gerçekleşebilir.

Yoğun bakım doktoru 'Oh be' diyerek paylaştı! ile ilgili etiketler yoğun bakım vaka sayısı kovid-19 covid-19 yoğun bakım ünitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.