YKS’ye girecek öğrencileri netleri yükselten garanti tüyolar: Son bir buçuk ayda fark atmak mümkün! Sosyal medyaya dikkat!

YKS’ye tam 45 gün kaldı. Son 45 günde izlenecek bazı taktikler, netlerin tavan yapmasını sağlıyor. Her ders için özel bir taktik bulunuyor. İşte detaylar…

Aylardır pek çok öğrenci YKS için hazırlanıyor. YKS için hazırlananların çoğu son konu tekrarlarını yapıyor. Konu tekrarlarını tamamlayan öğrenciler ise farklı soru tiplerini taramaya çalışıyor. Böylece sınavda çıkabilecek tüm soru tiplerine karşı hazırlıklı olmak mümkün oluyor.

YKS’ye hazırlananlar son 45 günde nasıl bir taktik izlemesi gerektiğini araştırıyor. Son 45 günde bazı detaylara dikkat ederek netleri artırmak mümkün oluyor. Konu eksikliklerini tamamlayan öğrencilerin ilk olarak soru dağılımlarına bakması gerekiyor.

Özellikle sınavda çıkma ihtimali yüksek konulardan soru çözülmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra farklı kaynakların taranması da önemli oluyor. Ne kadar çok kaynak taranırsa en zorlu soru tiplerine karşı hazırlık yapılıyor.

SORULARI ANALİZ ETMEK GEREKİYOR

YKS’ye girecek öğrencileri netleri yükselten garanti tüyolar: Son bir buçuk ayda fark atmak mümkün! Sosyal medyaya dikkat!

Uzmanlar tarafından en fazla tavsiye edilenlerin başında soruların analiz edilmesi geliyor. Özellikle öğrencilerin hangi konularda eksiklikleri olduğunu tespit etmesi gerekiyor. Eksiklikler giderildiği takdirde sınavda yanlış yapma ihtimali azalıyor.

Sosyal medyaya ara vermek de bu süreçte en fazla dikkat edilmesi gerekenlerden biri olarak öne çıkıyor. Sınav hakkında yapılan olumsuz yorumların, dile getirilen kaygıların da kesinlikle okunmaması gerekiyor.

HER DERSE ÖZEL TAKTİKLER

Türkçe için okuduğunu anlama becerilerinin geliştirilmesi gerekiyor. Aynı zamanda dilbilgisinden de çok sayıda soru çözmek gerekiyor. AYT’de ise hızlı ve doğru bir şekilde problem çözme yeteneğini artırmak gerekiyor.

Bu nedenle süre tutarak, doğru ve pratik çözüm yollarını öğrenerek ilerlemek gerekiyor. Pratik taktikler ile soru çözmeye çalışarak, hızlı soru çözme kabiliyeti elde edilebilir. Tarih dersi için yorumlama ve bilgiyi bir arada kullanma kabiliyeti gerekiyor. Coğrafyaya çalışırken haritaların kullanılmasında fayda bulunuyor.

Konu sayısının azaltılması nedeniyle birçok derste detay bilgiler isteyen sorular gelebilir. Bu nedenle çözülen deneme sınavı sayısının artırılmasında fayda bulunuyor. Çözülemeyen soruların doğru cevabının mutlaka öğrenilmesi de isteniyor.

YKS’ye girecek öğrencileri netleri yükselten garanti tüyolar: Son bir buçuk ayda fark atmak mümkün! Sosyal medyaya dikkat! ile ilgili etiketler YKS Öğrenci Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.