YKS taban puanları 2021! 4 ve 2 yıllık üniversite boş kontenjanlar listesi açıklandı mı?

26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS sınavı öncesinde üniversitelerin taban puanları ve boş kontenjanlar listesi öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte 2021 4 yıllık, 2 yıllık üniversitelerin taban puanları ve boş kontenjanlar listesi

Hafta sonunda 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için heyecanlı bekleyiş başladı. Öğrenciler daha iyi bir okula girebilmek adına şimdiden üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar listesine göz atarak ortalama düzeyleri hakkında inceleme yapmakta. Peki, 2021 YKS taban puanları açıklandı mı?

2021 YKS TABAN PUANLARI

Her yıl sınavdan hemen sonra araştırılmaya başlanan taban puanları yine öğrenciler tarafından büyük bir ilgi görecek. 4 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak olan üniversite tercih işlemlerinden birkaç hafta öncesinde üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar listesinin açıklanması beklenmekte.

4 YILLIK, 2 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PAUNLARI LİSTESİ

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler için zorlu bir tercih süresi başlayacak. Üniversite tercih ve kayıt işlemleri için yaklaşık bir aylık bir zaman dilimi ayrıldı. Üniversite adayları şimdiden tercih sürecine ilişkin hazırlıklara başladı.

2021 YKS BARAJ PUANI KAÇ?

YKS'de baraj olarak ifade edilen alınması gereken en düşük puan 150'dir. 150 altında puan alanlar herhangi bir üniversiteye girmeye hak kazanamazken 150 ve üzeri puan alanlar ise meslek yüksekokullarını tercih edebilecek. Lisans programlarını tercih edebilmek için ise programın puan türünde 180 puan ve üzerini almak gerekmekte.

LİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖN LİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS taban puanları 2021! 4 ve 2 yıllık üniversite boş kontenjanlar listesi açıklandı mı? ile ilgili etiketler YKS 2021 YKS yks taban puanları yks boş kontenjanlar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.