YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS başvuruları ne zaman bitecek? YKS başvuru bitiş tarihi!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru süreci başladı ve milyonlarca öğrenci, ÖSYM AİS sayfası üzerinden başvurularını gerçekleştiriyor. Başvurular, sadece Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girecek adaylar için 295 TL, TYT, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) dahil olmak üzere tüm oturumlara girecek adaylar için ise 885 TL olarak belirlendi. Peki, YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS başvuruları ne zaman bitecek? YKS başvuru bitiş tarihi!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru süreci başladı ve milyonlarca öğrenci, ÖSYM AİS sayfası üzerinden başvurularını gerçekleştirmekte. Bu yılın heyecanı ve hazırlığıyla, geleceklerini şekillendirecek bu önemli adımı atan adaylar, sınav ücretlerine ilişkin detayları da yakından takip etmekteler. Bu çerçevede YKS başvuru bitiş tarihi merak ediliyor. Peki, YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS başvuruları ne zaman bitecek? YKS başvuru bitiş tarihi!

YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS başvuruları ne zaman bitecek? YKS başvuru bitiş tarihi!

YKS SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

YKS başvuruları 26 Şubat 2024 Pazartesi tarihine kadar devam edecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yayınlanan kılavuzla birlikte başvuru süreci 1 Şubat 2024 tarihinde başladı. Adaylar, 5 sınav merkezi tercihinde bulunabilecekler. Merkezi yerleştirme yapılan programlar ve özel yetenek sınavlarına girmek isteyen adayların YKS'ye girmeleri gerekiyor.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

YKS başvuruları için belirlenen tarihler şu şekilde:

Başvuruların başladığı tarih: 1 Şubat 2024 Perşembe

Başvuruların sona ereceği tarih: 26 Şubat 2024 Pazartesi

Ayrıca, YKS geçiş başvuruları 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Geçen yıla kıyasla YKS başvuru ücretlerinde artış yaşandı. TYT sınavı için 295 TL, AYT sınavı için 295 TL ve YDT sınavı için 295 TL ödenecek. Tüm oturumlara girmek isteyen adaylar ise 885 TL ödemek zorunda kalacaklar.

YKS'ye başvurmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Başvuru uygulaması üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Ayrıca, başvuruları bireysel olarak da yapabilirler.

Adaylar, 2024-MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) için TYT ve AYT sınavlarına katılmaları gerektiğini unutmamalıdırlar. Bu adaylar, ayrıca YKS'ye başvurarak TYT ve AYT oturumlarına girmelidirler.

YKS'nin TYT oturumu 8 Haziran 2024'te, AYT ve YDT oturumları ise 9 Haziran 2024'te düzenlenecek. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü olarak belirlendi.

YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS başvuruları ne zaman bitecek? YKS başvuru bitiş tarihi! ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.