YKS ek tercih kılavuzu pdf indir... 2021 üniversite boş kalan kontenjanlar!

2021 YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı. 140 puan alanlarında tercih yapabilecekleri bu aşamada boş kalan üniversite kontenjan listeleri de bu kılavuzda paylaşıldı. Peki, hangi üniversitede boş kontenjan var?

Üniversite kayıtlarının tamamlanması sonrasında YKS'ye giren adayların büyük bir bölümü ilk tercih haklarında istedikleri üniversitelere yerleştiler. Sadece bu yıla özel olmak koşulu ile 140 puan alanlar da YKS ek tercih başvurusu yapabilirken bu manada boş kalan üniversite kontenjanları da bir adım öne çıkmış oldu.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, "Değerli YKS adaylarımız, 2021-YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. Tercihlerinizi 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." ifadeleri kullanıldı.

Yükseköğretim programlarının 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak 'ek yerleştirme' yapılacak.

YKS ek tercih kılavuzu pdf indir... 2021 üniversite boş kalan kontenjanlar!

Geçtiğimiz yıl YKS ek tercihleri 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşmişti.

YKS ek tercihler 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme" yapılacağını duyurmuştu.

Bu ek yerleştirme imkanından Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı asgari 140, Alan Yeterlilik Testleri/Yabancı Dil Testi (AYT/YTD) puanı asgari 170 olan adaylar faydalanabilecek.

Ek Tercih Kılavuzunu İndirmek İçin Tıklayınız

YKS ek tercih kılavuzu pdf indir... 2021 üniversite boş kalan kontenjanlar! ile ilgili etiketler YKS YKS Ek Tercih YKS Boş Kalan Kontenjanlar
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.