YKS boş kontenjanlar listesi 2021, hangi üniversitelerde boş kontenjan var?

2021 YKS tercih kılavuzu yayımlandı. Adaylar 2021 üniversite taban puanları ve boş kontenjan listelerine ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilecek. İşte 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanları…

ÖSYM tarafından 2021 YKS tercih kılavuzu yayınlandı. Milyonlarca adayın giriş yaptığı YKS sınav sonuçlarının 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacağı daha önceden bildirilmişti. Adaylar, YKS tercih kılavuzundan ön bilgi almak amacıyla yararlanabilecek. Bu kılavuz içerisinde 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanları ve boş kontenjanlar listesi yer alacak.

ÖSYM’den yapılan açıklamada;

“2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16 - 26 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.” bilgilerine yer verildi.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini önceden belirleyebilecek. Bununla birlikte sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacak, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazabilecekler. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

YKS boş kontenjanlar listesi 2021, hangi üniversitelerde boş kontenjan var?

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları sınav takvimine göre 4 Ağustos'ta açıklanacak. Üniversite tercihleri de takip eden günlerde alınmaya başlayacak.

Adaylara sınav sonucuna ilişkin ayrıca bir belge gönderilmeyecek. Sınav sonuçları internetten, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden görüntülenecek. Adaylar 4 Ağustos'tan itibaren YKS sonuç ekranı erişimini sağlayacak.

2021 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

YKS sonuçlarının açıklanacağı 4 Ağustos tarihinden sonra YKS tercih işlemleri başlayacak. ÖSYM'nin sınava ilişkin takviminde belirtildiğine göre, YKS tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden alınacak.

2021 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS boş kontenjanlar listesi 2021, hangi üniversitelerde boş kontenjan var? ile ilgili etiketler YKS Üniversite taban puanları Üniversite Boş Kontenjanlar tercih kılavuzu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.