YKS başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurusu yapabileceğini açıkladı.

Aygün, yaptığı açıklamada, sınav başvurularını 4 Şubat'ta başlatacaklarını, 2 Mart'ta sona erdireceklerini bildirirken bu yılki YKS başvurularına ilişkin bilgi verdi.

E-DEVLET'TEN KAYIT İMKANI

T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adayların başvuru merkezlerine gitmeden kayıt olabileceğini belirten ÖSYM Başkanı, ''ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek.'' dedi.

''OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENEBİLECEK''

Aygün açıklamasının devamında ''Adaylar, ayrıca ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresi ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacakları sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, adayın varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek.'' ifadelerine yer verdi.

HES KODU ZORUNLU

Aygün, YKS başvurularında diğer sınav başvurularında olduğu gibi HES kodu bilgisi istendiğini hatırlattı.

(AA)

 

YKS başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek ile ilgili etiketler YKS Halis Aygün ÖSYM e-Devlet başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.