"Yine hedef aynı: Erdoğansız bir AK Parti!"

CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın yönettiği Tarafsız Bölge'nin konuğu olan Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Pentagon ve CIA destekli Rand Corporation'ın Türkiye raporundaki darbe iddialarına ilişkin dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Raporda bahsedilen darbenin klasik manada bir darbe olmayabileceğini ifade eden Şahin, "15 Temmuz'da hedef Erdoğansız bir AK Parti'ydi. Bugün de aynı senaryo var" dedi.

Türkiye geçtiğimiz hafta içinden bu yana ABD'nin CIA ve Pentagon destekli sözde düşünce kuruluşu olan Rand Corporation'un raporunu tartışıyor. Raporda birçok kez kelime olarak geçen 'Darbe' sözcüğü üzerinden Türkiye'de yeni bir kalkışma mı olacak sorusu gündemdeki yerini koruyor. 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yönettiği Tarafsız Bölge adlı programa konuk olarak katılan Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin raporun ne söylediğine geçmeden önce tarihi iki olaya atıf yaptı. Bunlardan ilki 12 Eylül askeri darbesiydi. 

Şahin, "Rand Corporation raporu ile ilgili şunu söylemek istiyorum. 12 Eylül 1980 darbesi olduğunda buradaki CIA istasyon şefi ne demişti? "Bizim çocuklar başardı" Demekki Türk ordusu içinde "Bizim çocuklar" diye tabir ettikleri birileri var ve onlara mesaj veriyorlar." dedi. 

İkinci olay ise 17 Şubat tarihinde şaibeli bir uçak kazası ile ölen Eşref Bitlis paşaya ilişkindi. Şahin bununla ilgili de, "bugün 17 Şubat. Bundan tam 27 yıl önce Eşref Bitlis, dönemin Jandarma Genel Komutanı Ankara'da ilginç diyelim, bir uçağın düşmesi sonucu şehit edildi. Ne diyordu Eşref Bitlis: 'Bizim sınırımızda bir terör devleti kurulacak. Bunu Amerika yapacak. İncirlik'i kapatalım.' Ne ilginçtir ki arkasından şaibeli bir uçak kazasında hayatını kaybediyor." ifadelerini kullandı. 

"Yine hedef aynı: Erdoğansız bir AK Parti!"

Raporda sözü edilen darbenin klasik anlamda bilinen şekli ile bir darbe olmayacağını vurgulayan Şahin asıl hedefin ise Erdoğan olduğunun altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Rand Corporation raporu da aslında Türkiye'deki bir sonraki seçime yönelik hem iç dinamikleri hem de TSK içindeki "bizim çocuklar" diye tabir ettikleri güçleri konsolide etmek, ortak bir potada o hedef doğrultusundaki o hedefin ne olduğunu da biliyoruz! O hedef tamamen Recep Tayyip Erdoğan. Bunu nereden biliyoruz? 15 Temmuz günü hedefin AK Parti olmadığını biliyoruz. Hedef Erdoğansız bir AK Parti'ydi. Bugün de aynı senaryo var. Ben belki yanlış anlaşılacak ama kurulacağı söylenen bazı siyasi partilerin kuruluşunun neden sürekli ertelendiği sorusunun da tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Yani hedef yine aynı. Erdoğansız bir AK Parti için Türkiye'de yapamayacakları hiçbir şey yok. Demekki Türkiye'de birileri bir şey bekliyor."

"Yine hedef aynı: Erdoğansız bir AK Parti!" ile ilgili etiketler AK Parti Pentagon Darbe Erdoğan CIA rand corporation zafer şahin takvim gazetesi ankara temsilcisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.