Yine Fransız okulu, yine unutulan çocuk...

Öğrenci servislerinde skandallar bitmiyor. Son olarak Ankara’da Fransa Büyükelçiliği bünyesinde eğitim veren Charles de Gaulle’de servis skandalları yaşandığı ortaya çıktı. 3.5 yaşındaki çocuk veliye teslim edilmeden kapı önünde araçtan indirildi, serviste denilen bir çocuk da okulda unutuldu...

Son dönemde okul servisleri ile ilgili çocukların araçta unutulması başta olmak üzere birçok sıkıntı kamuoyu gündemine geldi. Milli Eğitim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile İçişleri bakanlıkları, okullara hizmet veren servislere ilişkin yönetmeliği, mevcut yasal düzenlemeler doğrultusunda yeniden ele alma kararı alırken denetimlerin de artırılması planlanıyor.

REHBERSİZ SERVİS

Buna rağmen servislerle ilgili vahim iddialar da son bulmuyor.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, Ankara’da üst düzey birçok diplomat, bürokrat, siyasetçinin çocuklarının da eğitim aldığı Fransa Büyükelçiliği bünyesindeki Charles de Gaulle’de de servis skandalları yaşandığı iddia edildi. Veliler okul yönetimine adeta isyan ederken, okul yönetiminin servis firması ile sözleşme olduğu gerekçesiyle adım atılamadığını bildirdiği kaydediliyor.

VAHİM İDDİALAR

Aileler çocuklarının sıkıntı yaşayacağını düşünerek resmi makamlara başvuru yapmıyor, okul yönetiminin konuyu çözmesini bekliyor. Okul öncesi eğitimi alan çocuklar rehber öğretmenin olmadığı araçla taşınırken, yasak olmasına karşın şoförlerin de sık sık telefonla konuştukları iddialar arasında.

ÇOCUĞU BIRAKIP GİTTİ

İddiaya göre, okul servisi geçtiğimiz salı günü 3.5 yaşında bir çocuğu herhangi bir veliye teslim etmeden evin kapısının önünde bırakarak ayrıldı. Çocuğun ağlamaya başlaması üzerine çevreden bazı vatandaşlar çocuğa sahip çıktı ve ailesine ulaştı.

OKULDA UNUTTULAR, "SERVİSTE" DEDİLER

Son olarak geçen perşembe günü de bir velinin sorusu üzerine çocuğunun serviste olduğu bildirildi. Ancak çocuğun servis aracında olmadığı, okuldan alınmayı unutulduğu ortaya çıktı. Servislerde ayrıca sıcakta klimasız taşıma, haber verilmeden servis hatlarının değiştirilmesi ve iptal edilmesi gibi bir dizi de sıkıntı yaşandı.

Yine Fransız okulu, yine unutulan çocuk... ile ilgili etiketler servis skandalı charles de gaulle
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.