Yine boş durmuyorlar! Şehit ailesinin üzerinden çirkin istismar

Irak'ın kuzeyinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin yaşadığı 'çadır' üzerinden duygu istismarı operasyonu yapıldı. Depremzede aileyle ilgili gerçek açıklama ve görüntülerle ortaya çıktı.

Dün akşam saatlerinde Türkiye'ye şehit haberi geldi. Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit oldu. Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in depremzede ailesine acı haberin 'çadır'da verilmesi üzerine bir takım odaklar tarafından sosyal medya üzerinden algı operasyonu başlatıldı.

ŞEHİT AİLESİNİN TERCİHİ ÜZERİNDEN İSTİSMAR

Sosyal medyada şehit ailesinin bulunduğu çadıra Türk bayrağı asıldığı görüntüleri paylaşan bir takım kişiler şehit ailesi üzerinden 'duygu istismarı' yapmaya başladı. Ancak gerçek kısa süre sonra ortaya çıktı. Kahramanmaraş'ta yaşayan şehit Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin evlerinin 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkıldığı, aileye yeni konutları inşa edilinceye kadar kalmaları için konteyner ev verildiği, fakat şehidin annesi Ümmihani ile babası Ali Özdemir çiftinin yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları gerekçesiyle kendi istekleri doğrultusunda çadırda yaşadıkları öğrenildi.

Şehidin ailesine ilişkin paylaşılan görüntülerde de ailenin kaldığı çadırın hemen karşısında kendilerine ait konteyner ev olduğu görüldü. 

Yine boş durmuyorlar! Şehit ailesinin üzerinden çirkin istismar

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada yayılan 'Şehit ailesi çadırda kalıyor' iddiaları üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki X hesabından bir açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakan Özhaseki "Kahramanmaraşlı şehidimiz Müslüm Özdemir’in değerli ailesi, bin yılın afetinden sonra kendilerine tahsis edilen konteyneri kendi istekleriyle depo olarak kullanma kararı alarak çadırda ikamet etmeye başlamış. Şehidimizin ailesinin tercihleri doğrultusunda isterlerse rezerv alanda konutumuz hazır, oradan vereceğiz; isterlerse Bakanlığımızın projesi kapsamında yaşadıkları mahallede yapımı başlayan konutlarımızı 1 ay gibi bir sürede bitirip oradan vereceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine, geride kalanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm şehitlerimizi, cennetinde Peygamber Efendimize komşu eylesin. Kahraman askerlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş Valiliği de şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in Kahramanmaraş’ta yaşayan depremzede ailesiyle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek basın açıklaması paylaştı. Açıklamada kentte çadırların tamamen kaldırıldığı ifade edilerek "Depremzede vatandaşlarımız konteyner kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine konteyner verilmiştir." denildi.

HABER 7

Yine boş durmuyorlar! Şehit ailesinin üzerinden çirkin istismar ile ilgili etiketler Şehit asker Irak Kuzey Irak Kahramanmaraş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.