Yılmaz: FETÖ konusunda ince temizliğe başladık...

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'la yaptığı röportajı köşesine taşıdı.

Yılmaz, Kelkitlioğlu'na yargı içerisindeki FETÖ soruşturmalarıyla ilgili kritik bilgiler verdi.

İşte Kelkitlioğlu'nun o yazısı...

Yargıda ‘ince temizlik’ başladı
Bir süredir ‘FETÖ temizlendi’ tartışması sürüp gidiyor. 40 yıllık bir süreç içerisinde ülkenin neredeyse bütün kurumlarının içine virüs gibi sızmış bir örgütle ilgili bu tür bir söylemin, mücadelede zafiyete neden olacağını daha önce yazmıştım. Bu konuyu biraz daha irdelememiz gerektiğini düşünüyorum.

İşte bu nedenle, ‘FETÖ temizlendi’ dediği iddia edilen isimlerden HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’la konuştum. Çünkü, terör örgütünün en yaygın bir şekilde yuvalandığı yargı sistemiyle ilgili böyle bir söylem kabul edilir gibi değildi. Yılmaz’a önce böyle bir açıklama yapıp yapmadığını, arkasından da bu açıklamayla neyi amaçladığını sordum.

Yılmaz, bütün açıklığıyla sorularımı cevapladı ve çok ilginç bilgiler verdi. Şimdi lafı çok daha fazla uzatmadan HSK Başkanvekili’nin sözlerine geçelim:

“FETÖ yargıda temizlendi gibi bir açıklamam kesinlikle olmadı. Bu belli çevrelerin kasıtlı bir çalışması. Şu ana kadar 4 bin 100 yargı mensubunu ihraç ettik. Biz zaten açığa çıkanları tamamen temizledik. Şimdi ince temizliğe başladık. Bu saatten sonra artık iki şey mümkün. Ya canlı bomba olup kendilerini patlatacaklar (mecazi anlamda söylüyor) ya da etkin pişmanlıktan yararlananların anlatacaklarıyla hareket ederek, temizliği sürdüreceğiz. Etkin pişmanlıktan yararlananların anlattıklarının doğru olup olmadığının sağlamasını yapmak için içimizde bir de kurul oluşturduk. Etkin pişmanlık olmasaydı, çeşitli maskeler arkasına saklanan örgüt militanlarını tespit edip ceza kesemezdik. Allah’tan ByLock çıktı da delil olarak kabul edeceğimiz bir argüman elde ettik. Yoksa işimiz çok zordu. Delil olmadan nasıl ceza vereceksiniz?”

HSK Başkanvekili Yılmaz, bugüne kadar yaşananlar ve devam eden yargılamalarla ilgili de çok ilginç bilgiler verdi:

YÜZLERCE ÖKSÜZ OLURDU

“FETÖ’cülerle ilgili cezalar kesilmeye başladı. Gerekçeli kararlar açıklandıkça nasıl büyük bir tehlike atlattığımızı çok daha iyi göreceğiz. 15 Temmuz bu tehlikelerden sadece bir tanesiydi. 15 Temmuz’u 16’sına bağlayan gece saat 01.00’de 2 bin 740 yargı mensubunun görevine son verdik. Eğer bunu yapmasaydık şimdi yüzlerce Adil Öksüz dışarıda olurdu. 7 Haziran seçim sonuçları sonrası ülkede bir şaşkınlık yaşanıyordu. 12 Haziran’da AYM’nin dershaneler kararı açıklandı, biz aynı gün 49 ihraç kararı aldık. Bu FETÖ’yle mücadelede kararlılığın göstergesiydi”.

CUMALAR YEMEKHANEDE

Sohbetin sonlarında Yılmaz, FETÖ’nün ne kadar tehlikeli ve her türlü kılığa girebilen bir örgüt olduğunu anlatmak için şu örneği verdi:

“Yargıtay savcılarının mesai mefhumu yoktur. O yüzden çok fazla kurumda vakit geçirmezler. Sabih Kanadoğlu döneminde, işyerine dahi uğramayanlar, cuma günleri öğlen saatinde yemekhanede toplanırlardı. Niye biliyor musunuz? Bakın biz camiye gitmiyoruz, sizdeniz izlenimi vermek için”.

Yılmaz: FETÖ konusunda ince temizliğe başladık... ile ilgili etiketler HSK mehmet yılmaz murat kelkitlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.