Yıllarca kaçmıştı! Özlem Uzan beraat etti...

Adabank'ın zarara uğratılması ile ilgili olarak zimmet suçundan yargılanan Özlem Hanife Uzan beraat etti. Eşi Hakan Uzan gibi o da kırmızı bültenle aranıyordu. Özlem Uzan, 14 yıl boyunca kaçmıştı. 2016 Kasım ayında Türkiye'ye gelerek teslim olan Uzan hakkında tüm suçlamalar düşürüldü.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya sanık Özlem Uzan ve avukatları katıldı. Özlem Uzan hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, geri ödeme gücü bulunmayan Atasu emlak A.Ş.'ye hiç teminat alınmaksızın kullandırılan 650 bin Euro tutarlı teminat mektuplarının nakde çevrilerek Adabank’ın zarara uğratıldığı gerekçesiyle dava açıldığını belirtti.

YURT DIŞI YASAĞI KALKTI

14 yıl boyunca kaçan ve 2016 Kasım ayında teslim olan Uzan'ı Mahkeme heyeti, isnat edilen zimmet suçunun sanık Özlem Uzan tarafından işlendiğinin her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller ile ispat edilemediğinden beraat etmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca Özlem Uzan hakkında konulan yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasına karar verdi. Eşi Hakan Uzan gibi o da yıllarca kırmızı bültenle aranmıştı.

hakan_uzan

HAKAN UZAN KİMDİR?

Tam adıyla Murat Hakan Uzan, 1967 Adapazarı, Sakarya’da Doğdu.

Ünlü iş adamı, bir dönem Türkiye'nin zengin ailelerinden biri olan Uzan Ailesinin fertlerinden ve bir dönemin zengin kişilerinden biridir. Star Medya Grubu, Kral TV ve Telsim GSM Operatörünün eski sahiplerinden biri ve Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın kardeşidir.

2003 Yılında TMSF'nin İmar Bankasından kaynaklanan borçlar ve yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Uzanların tüm malvarlığına el koymasıyla Babası Kemal Uzan'la birlikte haklarında yakalanma emri verilmiştir.

Hakan Uzan, 2003 yılında malvarlıklarına el konulana kadar Star Medya Grubunun, Kral TV, Telsim, Türkiye İmar Bankası ve Adabank bunun yanında ÇEAŞ, Kepez Elektrik Dağıtım gibi kuruluşların, Babası Kemal Uzan ve Ağabeyi Cem Uzan ile birlikte patronlarından biri olarak iş yaşamına devam etmiştir.

Hakan Uzan 1998 yılında şarkıcı Yeşim Salkım ile evlenmiş ve 2001 yılında boşanmışlardır. İkinci evliliğini ise 2002 yılında sunucu Özlem Kızılkaya ile yapmış ve bu evliliğinden Ata Kemal Muhammed Uzan isminde erkek çocuğu olmuştur.

Murat Hakan Uzan adını, “Murad El Umeri” olarak değiştirmiştir. Halen yurtdışında yaşamaktadır ve nerede olduğu bilinmemektedir.

AZLEM_UZAN

ÖZLEM UZAN KİMDİR?

Özlem Kızılkaya Uzan çeşitli müzik kanallarında VJ’lik yaptıktan sonra en son Show TV’de Uçankuş adlı magazin programını sunarken yaklaşık 15 yıl önce Hakan Uzan’la evlenmişti.

Yıllarca kaçmıştı! Özlem Uzan beraat etti... ile ilgili etiketler özlem uzan beraat etti yıllarca kaçtı 14 yıl Hakan Uzan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.