Yılın "sahtekâr Atatürkçüsü" ödülüne İmamoğlu'nu aday gösterdi!

Salih Tuna: Bence asıl ihtiyaç... "Atatürkçü maskeyle" emperyalistlerin taşeronu terör örgütlerini arkalayanları, müstevlilerin sefirleriyle köşe bucak sır toplantıları yapanları deşifre etmektir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Amerikan ve İngiliz büyükelçiler ile yaptığı görüşmelere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bu tartışmaya bugün Sabah yazarı Salih Tuna da dahil oldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen "2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödülleri Töreni"ne atıf yapan Tuna, asıl "Yılın sahtekâr Atatürkçüsü ödülü" verilmesi gerektiğini savundu!

Bu konuda isim vermeden Ekrem İmamoğlu'na yüklenen Sabah yazarı, "Bence asıl ihtiyaç... "Atatürkçü maskeyle" emperyalistlerin taşeronu terör örgütlerini arkalayanları, müstevlilerin sefirleriyle köşe bucak sır toplantıları yapanları deşifre etmektir." ifadelerini kullandı.

Salih Tuna yazısında şunları kaydetti;

"Yılın en iyi çalışanından yılın en iyi oyuncusuna, yılın en iyi annesinden yılın en iyi kankasına kadar hemen her kategoride "yılın en iyileri" ödüllerine muttali oldum.

Lakin, "Yılın Atatürkçüsü Ödüllerini" hiç duymadım. Olsaydı, bir şekilde haberdar olurdum. Demek ki yoktu.

Çok büyük bir eksiklikti.

Neyse ki bu eksikliği gidermek Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) çiçeği burnunda genel başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt'a nasip oldu.

"Çiçeği burnunda" dediğim, bundan 5-6 ay önce ADD Genel Başkanı seçildi. Yoksa öyle çiçekle kelebekle pek alakası olmayan celadetli, öfkeli bir insan.

Mesela, 2017 referandum sürecinde "Evet oyu verenleri denize dökeriz" demişti.

Sizin anlayacağınız "muhaliflik dozu" emsallerine nazaran çok yüksekti. Koronavirüs salgınında, "Ben onu bunu bilmem. Yani kalkıp da üçüncü havalimanını ben yaptım deyip açıyorsun kardeşim, salgının sorumlusu da sensin. Ne demek yani..." demişti.

Bu "muhaliflik dozunun" bir gram fazlası da meczupluk zaten.

Fakat hakkını da teslim edelim:

ADD Başkanlığı'na seçildiğinde "Hiçbir siyasi yapının arka bahçesi olmayız" demişti.

Gerçi CHP'nin Konya eski milletvekili olarak, bizzat kendisinin geldiği "arka bahçe" belliydi ama olsun.

Benim merak ettiğim şu:

ADD'nin birkaç gün evvel düzenlediği "Yılın Atatürkçüsü Ödülleri" törenine itiraz eden oldu mu? Yani, "Sayın Başkan, 'Haftanın Elemanı' gibi 'Yılın Atatürkçüsünü' seçemeyiz. Bu hiç şık olmaz. Hadi oldu diyelim, kimi hangi kritere göre seçeceğiz? Liyakati mi, dirayeti mi, popülariteyi mi neyi esas alacağız?" diyen çıktı mı?

Çıktıysa, ADD Genel Başkanı Bozkurt ne cevap verdi? "Ben onu bunu bilmem; Atatürkçü düşünceyi esas alacağız" diye kestirip attı mı?

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in "Yılın Atatürkçüsü Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmaya bakacak olursak, "Atatürkçü düşüncenin iki temeli var, akıl ve bilim."

Bu iki temel kriterden hareket edecek olursak da, Selçuk Bayraktar veya Prof. Aziz Sancar, şair Ataol Behramoğlu'na nazaran ödüle daha layık değil mi?

ADD Genel Başkanı'nın Cumhuriyet'e verdiği söyleşideki, "Temel felsefe, antiemperyalist olmaktır. Solculuğu etnik ayrımcılık, demokratlığı da mezhep şovenizmi olarak görürsen gidebileceğin hiçbir yer yok. Emperyalizm, mikro milliyetçilikler ile ülkeleri bölmeye çalışıyor..." şeklindeki ifadelerini dikkate alacak olursak da, Ataol Behramoğlu'na ödül vermenin iler tutar yanı yok.

Etnik ayrımcılık şöyle dursun, "hendek terörünü" bile arkalayan, Mehmetçiğin terörle mücadelesini "Sarayın savaşı" diye itibarsızlaştırmaya çalışan bir şairden söz ediyoruz.

Keşke diyorum, bir başka sivil toplum örgütü, mesela TGB de Razzie Ödülleri'nden mülhem, "Yılın sahtekâr Atatürkçüsü" ödüllerini verse.

Müstevlilerin fonladığı medyada, Atatürkçülüğü kimseye bırakmayan o kadar sahtekâr var ki.

Bence asıl ihtiyaç...

"Atatürkçü maskeyle" emperyalistlerin taşeronu terör örgütlerini arkalayanları, müstevlilerin sefirleriyle köşe bucak sır toplantıları yapanları deşifre etmektir."

YAZININ TAMAMI İÇİN...

Yılın "sahtekâr Atatürkçüsü" ödülüne İmamoğlu'nu aday gösterdi! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu ABD İngiltere Büyükelçi salih tuna
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.