Yıldız futbolcu indirimi kabul etmedi! Fenerbahçe'den ayrılıyor

Koronavirüsü salgını nedeniyle birçok gelirinden yoksun kalan Fenerbahçe, ekonomik olarak büyük zorluklar yaşamamak için harekete geçti ve yol haritasını belirledi. Ekonomik dar boğazdan kurtulmak için acil eylem planı yapmak zorunda kalan sarı - lacıvertli kulüpte öncelikli olarak futbolcu maaşlarınfan indirime gitmeyi seçti. Ancak Luiz Gustavo ve Jailson yönetimin aldığı kararları beğenmeyip resti çektiler.

Ali Koç'un başkanlık koltuğuna oturduğu dönemden beri 30 transfer yapan ve birçoğunda başarılı olamayan Fenerbahçe, geçmiş yıllarda da benzer operasyonlara imza atmıştı. Sarı-lacivertli kulübün, Aziz Yıldırım döneminde de özellikle kiraladığı oyunculardan verim alamadığı zamanlar olmuştu. Hem Aziz Yıldırım hem de Ali Koç'un kiraladığı yıldızların büyük çoğunluğu takıma katkı sağlayamazken, bazıları ise doğru düzgün süre bile alamadı. Fenerbahçe, uzun yıllardır kiralık oyuncu transferinde büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

Yıldız futbolcu indirimi kabul etmedi! Fenerbahçe'den ayrılıyor

Koronavirüsü salgını nedeniyle birçok gelirinden yoksun kalan Fenerbahçe, ekonomik olarak büyük zorluklar yaşamamak için harekete geçti ve yol haritasını belirledi.

Yönetim kurulu Koronavirüsü salgını nedeniyle birçok gelirinden yoksun kalan Fenerbahçe, ekonomik olarak büyük zorluklar yaşamamak için harekete geçti ve yol haritasını belirledi.

Kongre üyeleri Semih Özsoy ve Selahattin Baki ile toplantılar yapan Başkan Ali Koç, çözüm önerileri üzerinde görüş alış verişinde bulunuyor.

Başkan Koç ve kurmaylarının, Real Madrid, Barcelona ve Juventus gibi dev kulüpleri örnek alarak futbolcuların ücretlerinde indirim yapma konusunda görüş birliğine vardığı ve önümüzdeki hafta bunun için harekete geçileceği bildirildi.

Fenerbahçe yönetimi, futbolun yanı sıra basketbol ve voleybol şubelerinde de yüksek ücretler alan oyuncuların menajerleriyle ücret indirimini görüşecek.

Ancak Fenerbahçe'ye beklenmedik bir haber geldi. Türkiye'de forma giyen Brezilyalı oyuncular maaş indirimi konusunda tek ses olmak üzere harekete geçti. Fenerbahçe'den Luiz Gustavo ve Jailson da bu gruba dahil oldu.

Yıldız futbolcu indirimi kabul etmedi! Fenerbahçe'den ayrılıyor - Resim : 2

Brezilyalılar ekonomik durumun farkında olduklarını, kulüplerini bu dönemde zorlamanın anlamı olmadığı konusunda anlaştılar. Ancak Brezilyalı futbolcular ortak bir karar verdiler ve eski dönemden kalan paralarını alma konusunda ısrarcı olacaklar.

Özellikle alt liglerde oynayan Brezilyalı oyuncular, eski alacaklarını bırakma şansları olmadığı için özelikle büyük takımlarda oynayan vatandaşlarından bu konuda destek istediler.

Fransız basını, Fenerbahçe'nin Luiz Gustavo dahil tüm takımdan yüzde 30 indirim istediğini iddia etti. Yıllık 2.7 milyon euro kazanan Brezilyalı oyuncunun ise bu indirimi kabul etmeyerek, Fransa'ya dönmek için kulübe başvurduğu yazıldı. Gustavo'ya Marsilya ve Lyon'un yanı sıra Arap kulüplerinin de talip olduğu ifade ediliyor.

 

Yıldız futbolcu indirimi kabul etmedi! Fenerbahçe'den ayrılıyor ile ilgili etiketler Fenerbahçe Jailson Süper Lig Luiz Gustavo
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.