Yılbaşında sokağa çıkma yasağı kaç gün? Yılbaşı kısıtlaması hangi günler?

Yılbaşı kısıtlamasının hangi günler olduğu vatandaşlar tarafından merak edildi. Koronavirüs salgını nedeniyle 31 Aralık akşamında başlayacak olan sokağa çıkma yasağının yılbaşında kaç gün süreceği de araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrasında açıklanan sokağa çıkma yasağı bu yılbaşında da geçerli olacak. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan karar doğrultusunda 31 Aralık akşamında başlayacak sokağa çıkma yasağının yılbaşında kaç gün süreceği ve hangi günler sokağa çıkma yasağının olacağı vatandaşların ilgi odaklarından birisi haline geldi.

YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN?

Koronavirüs salgını nedeniyle yılbaşında da sokağa çıkma yasağı devam edecek. Bu doğrultuda alınan önlemler kapsamında 31 Aralık akşamı saat 21.00’dan itibaren 4 Ocak Pazartesi sabahı saat 05.00’a kadar sokağa çıkma yasağı olacak ve 4 gün sürecek.

Yılbaşı kısıtlaması

YILBAŞI KISITLAMASI HANGİ GÜNLER?

31 Aralık 2020 - 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illerdeki valiliklere gönderilen tüm esaslar tamamen geçerli sayılacak.

Bu yasaklar 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak. Hafta sonları balıkçı/balık tezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerlerinin de Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecek.

Genelgeye göre yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında otel ve konaklama tesislerinin yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı kaç gün? Yılbaşı kısıtlaması hangi günler? ile ilgili etiketler Yılbaşı sokağa çıkma yasağı Yılbaşı kısıtlaması
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.