Yılbaşında paket servis olacak mı? 1 Ocak Yılbaşında marketler fırınlar açık mı?

2020 yılının sonunda gelirken yılbaşında kutlamaya sınırlama geldi. 31 Aralık 4 Ocak arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilirken açık olan yerler de belli olmaya başladı. Vatandaşlar yılbaşında market ve fırınların açık olup olmayacağını arştırmaya başladı. 1 Ocak yılbaşında açık olan yerler hangileri?

Yılbaşında paket servis olacak mı merak ediliyor. 31 Aralık 4 Ocak arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı kararı sonrası yılbaşında marketler fırınlar açık olacak mı sorusu da gündeme geldi.

YILBAŞINDA PAKET SERVİS OLACAK MI?

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 tedbirlerine yönelik ek genelgesi yayınladı. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak'ın resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamındaki usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak.

1 Ocak marketler açık mı? | Yılbaşında marketler fırınlar açık mı?

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı ve balık tezgahları iş yerleri de 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecek.

Kısıtlamaların olduğu günlerde marketler, bakkallar, kasaplar, kuruyemişçiler, fırınlar, pastaneler 10.00-17.00 saatleri arasında açık. Vatandaşlar yürüme mesafesindeki esnaftan ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yapabiliyor. 

Yılbaşında paket servis olacak mı? 1 Ocak Yılbaşında marketler fırınlar açık mı? ile ilgili etiketler Koronavirüs paket servis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.