Yiğit Bulut'tan, Babacan ve Davutoğlu'na: Yazıklar olsun!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut, HaberTürk ekranlarında piyasalardaki son durumu değerlendirdi. Merkez Bankası rezervlerinin eksi olduğu iddialarını kesin bir dille yalanlayan Bulut, konuyu gündemlerinden düşürmeyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na isim vermeden tepki gösterdi.

Yiğit Bulut, Merkez Bankası'ndaki görev değişimi sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmayla ilgili olarak Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu.

"DİPLOMALARININ ALINMASI GEREKİR"

Ebru Baki'nin sorularını yanıtlayan Bulut, "Rezervlerin eksi olduğu kesinlikle ve kesinlikle aynen Türkiye'nin olağanüstü toplantı yapıp faizi indireceği yalanı gibi yalandır. Bunu akademik kariyer taşıyıp da ekranlarda söyleyenlerin diplomasının alınması gerekir. Türkiye'nin ne zaman 128 milyar dolar satılabilir rezervi oldu da Türkiye bunu sattı. Brüt rezerv ile net rezerv arasındaki farkı bilmeyenler çıkıp bunları söylüyorlar." dedi.

Yiğit Bulut'tan, Babacan ve Davutoğlu'na: Yazıklar olsun!

Bilançonun iki tarafı olduğuna dikkat çeken Bulut, "128 milyar doları sattığınızda ne geçer o tarafa? TL geçer öyle değil mi... Yani 128 milyar doları sattılar, parayı alıp gittiler. Parayı nasıl çıkardık Merkez Bankası'ndan bir de onu anlatsanıza... Yani bu kadar cahilce, bilgisizce atılan iftiralara cevap vermek bile zul." ifadesini kullandı.

BABACAN VE DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

Açıklamasında isim vermeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Bulut, şunları söyledi:

"Ama şunu da söylüyorum 128 milyar dolar rezerv satıldığında bilançonun bir tarafından diğer tarafına geçen TL'yi nasıl çıkardık bir de onu açıklasınlar. Bunu söyleyenler bu ülkede bakanlık yapmış, bu ülkede başbakanlık yapmış... Ben şimdi burada vatandaş olarak söylüyorum. 'Yazıklar olsun bu insanlara' diyorum."

"HER TÜRLÜ ADIM ATILACAK"

Öte yandan A Haber ekranlarında da açıklamalarda bulunan Bulut, "Büyüme odaklı, insanların düşük faizle paraya ulaşabildiği bir ekonomi vizyonu ile ortam şekillenecek. Bu olağanüstü adımların hızlı bir şekilde atılacağı anlamına gelmiyor, ekonomiden, içeriden ve dışarıdan gelen sinyallerle gereken her türlü adım atılacak" diye konuştu.

 

Yiğit Bulut'tan, Babacan ve Davutoğlu'na: Yazıklar olsun! ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu Ali Babacan Yiğit Bulut Dolar Merkez Bankası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.