YGS sonuç nasıl öğrenilir? 2017 YGS sonuçları açıklandı (ÖSYM YGS sonuç sorgulama)

Binlerce öğrencinin beklediği 2017 YGS sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, YGS sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden öğrenebiliyor. Bu gün 17:15 itibarıyla YGS sonuçlarını açıklayan ÖSYM'nin internet sayfası kilitlendi. Sonuçlarda barajı geçen adaylar önümüzdeki dönem YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 şeklinde ayrılan puan türlerine göre yeni sınavlara girecek.

2017 YGS sonuçları açıklandı. YGS sonuç öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM'nin internet sitesini kilitlemiş durumda. ÖSYM, YGS sonuçlarını bu gün 17:15'de açıkladı. ÖSYM, resmi internet sitesinden yapılan YGS sonuç açıklaması ile öğrencilerin sonuçları duyuruldu. Milyonlarca öğrencinin üniversite hayatını etkileyecek olan YGS sonuçlarına göre, aday öğrenciler dilerse tercih döneminde YGS puanları ile, ilgili puan türünde tercih yapabilecekler. LYS öğrencileri için ise maraton devam ediyor. Öğrenciler 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen YGS sınavının sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden öğrenebiliyor. Puanınızı öğrenmek için gerekli olan bilgiler haberimizde.

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları bugün itibariyle ÖSYM'nin resmi internet sitesinden açıklandı. Adaylar TC Kimlik Numaraları / YU Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM AİS üzerinden YGS sonuçlarını görüntüleyebilmekte. Adayların şimdi önünde iki seçenek bulunuyor. Adayların hedef bölümleri YGS puanıyla öğrenci alıyorsa, elde ettikleri sonuçlara tercih döneminde üniversite tercihlerinde bulunabilecekler.
Bin 457 adayın sınavı geçersiz sayıldı. 2 milyon 161 bin adayın sınavı geçerli sayıldı. Kız adayların yüzde 73'ü 180'in üzerinde puan aldı.

LYS İçin Maraton Devam Ediyor

LYS puan türü ile tercih yapacak öğrenciler için maraton devam ediyor. LYS sınav takvimini ÖSYM dönem başında açıklamıştı. Aday öğrenciler için kalan süreç oldukça önemli. Uzmanlar öğrencilerin düzenli çalışmaları ve motivasyonlarını kaybetmemeleri için uyarılarda bulunuyor.

LYS-4: 10 Haziran 2017
LYS-1: 11 Haziran 2017
LYS-2: 17 Haziran 2017
LYS-5: 17 Haziran 2017
LYS-3: 18 Haziran 2017

YGS Sonuçları Öğrenme

Adaylar YGS sonuçlarını öğrenmek için https://sonuc.osym.gov.tr/ adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından öğrenciler TC Kimlik Numaraları / YU Numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak YGS sonuç belgelerine erişim sağlayabilmekteler.

YGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

YGS’de doğru cevap verilen soru sayısından yanlış cevap verilen soru sayısı çıkartılacak ve adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her 4 yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek.

Bu işlemin ardından son sınıfta okumakta olan adayların ilgili test üzerinden aldıkları ham puan kullanılarak testin ortalaması ve standart sapması bulunacak. Bulunan bu ortalama ve standart sapma kullanılıp tüm adaylar için ortalaması 50 olan ve standart sapması 10 olan standart puanların hesaplaması yapılacak. Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercileri tarafından iptal kararı verilen sorular değerlendirme dışında bırakılarak geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanacak ve puanlama yapılacak. Daha sonra ise hesaplanmış olan standart puanlar ile ÖSYS kılavuzunda yer alan Tablo 1’deki ağırlıklar kullanılarak sınava giren adayların ağırlıklı YGS puanlarının hesaplama işlemi yapılacak.

Ağırlıklı YGS puanlarından her bir tanesi kendi içerisinde en küçüğü 100 puan ve en büyüğü 500 puana dönüştürülecektir. Böylece YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin"https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

YGS sonuç nasıl öğrenilir? 2017 YGS sonuçları açıklandı (ÖSYM YGS sonuç sorgulama) ile ilgili etiketler ÖSYM 2017 ygs sonuçları ygs
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.