Yeşilçam'ın usta yönetmeni Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti

Türk sinemasına sayısız eser bırakmış ödüllü yönetmen Yılmaz Atadeniz 91 yaşında hayatını kaybetti.

Yılmaz Güney'in yer aldığı Çirkin Kral dahil 110 filmin yönetmenliğini, 33 filmin de senaristliğini üstlenen efsane sanatçı Yılmaz Atadeniz, 1 haftadır koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Yılmaz Atadeniz'in kızı Işık Atadeniz babasının vefatının ardından yaptığı açıklamada "Babama kovid teşhisi konuldu. Ciğerlerinde enfeksiyon oluşunca yoğun bakıma alındı. Bu sabah da kaybettik" ifadelerini kullandı. Usta yönetmenin cenaze töreni yarın yapılacak ve Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Atadeniz'in vefatının ardından yaşadığı üzüntüyü paylaşan oyuncu Zafer Algöz "Yeşilçam'ın enteresan filmlere imza atan yönetmeni Yılmaz Atadeniz ağabeyimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin" dedi.

YILMAZ ATADENİZ KİMDİR?

1932, İstanbul doğumlu olan Yılmaz Atadeniz, 60 yıldan fazla süredir Türk sinemasına bir fiil emek vermiş, yönetmenliğin yanı sıra senaristliğe ve yapımcılığa da soyunmuş duayen bir sinemacıdır.

İlk ve orta öğrenimini Bebek ve Gazi Osman Paşa okullarında, lise eğitimini ise Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamlamıştır.

1951 yılında ağabeyi Orhan Atadeniz'in teşvik etmesiyle sinema dünyasına adım atan Atadeniz kurgucu ve yönetmen yardımcılığı gibi pozisyonlarda çalışmıştır.

Yeşilçam'ın emektar isimleri Faruk Kenç, Atıf Yılmaz, Nejat Saydam ve Sırrı Gültekin'le çalıştıktan sonra 1963'te ilk uzun metrajlı filmi 'Yedi Kocalı Hürmüz'ü çekmiştir. Sonrasında Türkiye'de henüz gerekli donanım ve teknoloji yokken Hollywood bilimkurgu ve Western yapımlarını, kendi yöntemlerince Yeşilçam'a uyarlamıştır.

1963 yılından bu yana ürettiği 100'ün üzerinde eser bulunmaktadır.

Yeşilçam'ın usta yönetmeni Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Zafer Algöz Yılmaz Atadeniz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.