Yeşil bölgeye yaklaşan göstericilere müdahale...

Irak'ta güvenlik güçleri, işsizlik ve elektrik kesintilerine karşı düzenlenen gösteriler kapsamında, başkent Bağdat'ta kamu binalarının yer aldığı Yeşil Bölge'ye yaklaşanlara müdahale etti.

Ordu güçleri, göstericileri, göz yaşartıcı tazyikli su sıkarak bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.Göstericiler ise taleplerini yerine getiremeyen hükümeti istifaya çağırdı.

Yeşil bölgeye yaklaşan göstericilere müdahale...

Ülkenin Basra ve diğer kentlerinde de bugün benzer gösteriler düzenlendi.

IRAK'TA PATLAK VEREN GÖSTERİLER
Irak Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Musab el-Muderris, 6 Temmuz'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, biriken borçlar sebebiyle İran'ın, Irak'a bin megavatlık elektrik akışını durdurmasıyla Meysan, Zikar ve Basra illerinde elektrik kesintilerinin süresinin daha da uzadığını ifade etmişti.

Yeşil bölgeye yaklaşan göstericilere müdahale... - Resim : 2

İran yönetimi, her fırsatta Bağdat'a en yakın duran ülkenin kendisi olduğunu dillendirse de borçları sebebiyle Irak'ın elektriğini keserek ülkenin güneyindeki petrol zengini Basra’yı ve diğer birçok kenti elektriksiz bıraktı. Bu durum da hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Basra, Zikar, Meysan ve Musenna gibi kentlerde elektriksiz kalan halkın isyan etmesine neden oldu.

Yeşil bölgeye yaklaşan göstericilere müdahale... ile ilgili etiketler Irak protesto eylwm müdahale
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.