"Yerli turist olmazsa yabancı turist de olmaz!"

Türkiye'nin her yerinden Bursa'ya turist gelebileceğini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, ''İç turizmin olmadığı yerde yurt dışından da turistin gelmesi mümkün olmuyor. 'Neden?' derseniz, bütün o sizin sürekliliğinizi de sağlayan, ürünü kaliteli tutan iç turizmdir.''dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Network Fuarcılık iş birliği ile gerçekleştirilen 1. Bursa Turizm Fuarı ile eş zamanlı yapılan 3. Bursa Turizm Zirvesi sona erdi.

Fuar, 4 gün boyunca 5 bin kişinin üzerinde sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilirken, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Esgin gibi isimler de fuar katılımcılarıyla bir araya geldi.

"İSTANBUL'A ULAŞIMIN RAHAT OLMASI POZİTİF ETKİ SAĞLAR"

Bursa'nın 1'inci Turizm Fuarı ve 3'üncü Turizm Zirvesi'ne katılan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, kent turizminin gelişimi ile ilgili Hürriyet Bursa'ya özel açıklamalarda bulundu. İstanbul'un Türkiye'nin metropolü konumunda bulunduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, bu kent ile ulaşımın rahat olmasının Bursa'nın potansiyeline pozitif etki sağlayacağını savundu. Bursa'nın 1.7 geceleme oranına sahip olduğunu dile getiren Bağlıkaya,''Turist alan büyük şehirlerin ortalamları da 3 civarında. Tatil gibi 7-8 gün ortalamaları olmaz. Şehir turizminde Paris'e gidenler bile 2-3 günlüğüne giderler. Bursa'ya bu açıldan bakıldığında çok geride. Buna rağmen Bursa'nın sunduklarına baktığımızda aslında şehir turizmi ile tatil turizmi arasında bir ürün yaratabilecek potansiyele sahip. Kaplıcaları bile İznik'e, Uludağ'a, gastronomiye sahip. Dolayısıyla bu bileşenleri bir araya getirirsek Bursa oldukça önemli bir şehir.'' diye konuştu.

ULAŞIM İÇİN ARTI DEĞER

Bursa'nın ata toprağı olduğunu söyleyen Bağlıkaya,''1.7 olan geceleme oranını 3-4'e çıkarmamız lazım. Osmangazi Köprüsü ile birlikte Bursa, şu anda İstanbul'a daha da yakın oldu ve bu ortalama biraz daha yükselecektir diye düşünüyorum. Ulaşım kaynakları bence Bursa için pozitif bir etki yapar. İstanbul, Avrupa'nın bir sürü şehrinden ve ülkesinden büyük bir yer. Bizler, iç potansiyelimizden uzaklaşmamız lazım. Bursa için de en önemlisi iç turizm. Türkiye'nin her yerinden Bursa'ya turist gelebilir. İç turizmin olmadığı yerde yurt dışından da turistin gelmesi mümkün olmuyor. 'Neden?' derseniz, bütün o sizin sürekliliğinizi de sağlayan, ürünü kaliteli tutan iç turizmdir. Dolayısıyla İstanbul'la olan kolay ulaşımın turist açısından olumlu etki yapacağını düşünüyorum. Sayı artacaktır ancak geceleme ile ilgili uzun dönemde çalışmalar yapılmalı.'' şeklinde konuştu.

"Yerli turist olmazsa yabancı turist de olmaz!" ile ilgili etiketler turizm firuz bağlıkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.