"Yerli İlaç" dosyası açılıyor! Çalışma başlatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yerli ilaçla ilgili bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Yerli ilaç konusunda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlaç meselesinin yerli bir kara deliğe dönüştürülmesine kesinlikle izin veremeyiz" demişti.

14 Mart Tıp Bayramı programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yerli ilaç ve plazma üretiminde atılan adımlar stratejiktir. Son zamanlarda atılan ve ilaçta yerlileşme anlayışımızla asla uyuşmayan birtakım adımların da en kısa sürede düzeltileceğini ümit ediyorum. Türkiye, yerli ilaç sanayinin önünün kesilmesi pahasına, küresel ilaç sektörünün önünü açarak milyarlarca dolarını havaya savuracak bir ülke değildir. İlaç meselesinin yerli bir kara deliğe dönüştürülmesine kesinlikle izin veremeyiz." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: YERLİ İLAÇTAN 6.1 MİLYAR LİRA

İlaçta Yerlileştirme Projesi'nin detaylarını paylaşan Başbakan Binali Yıldırım ise, "İlaçta yerlileştirme projemizle 2017'de tükettiğimiz her 100 kutu ilacın 80'ini yerli üretmeyi başardık. 2017'de ilaca harcadığımız her 100 liranın 45 lirasını ise yerli ilaca harcadık. Proje sonunda Türkiye'de üretilebileceğini öngördüğümüz ilacın değeri 6,1 milyar lira. Daha önce yurt dışına aktarılan bu rakam artık milli ekonomiye akacak" diye konuşmuştu.

İLAÇ SEKTÖRÜNDE "KARA DELİK" VURGUSU

Bu açıklamaların hemen ardından, yerli ilaç konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan da önemli bir açıklama geldi.

Bakan Sarıeroğlu, yerli ilaçla ilgili bir çalışma başlattıklarını söyledi.

"Yerli İlaç" dosyası açılıyor! Çalışma başlatıldı ile ilgili etiketler İlaç yerli ilaç
GÜNÜN VİDEOSU

Reisi'yi son yolculuğuna uğurlamak için İranlılar Meşhed'e akın etti

İran'da, pazar günü helikopter kazası geçirerek hayatını haybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyaniçin üç günlük cenaze töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Reisi için Meşhed'de düzenlenen son törene İranlılar adeta akın etti.