Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) geliştirilen yerli aşı ERUCOV-VAC'ın Faz-2 etkinlik testleri sürüyor. Aşının gönüllülere uygulandığı ERÜ İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, yerli aşının Faz-2 dozunun 13 günde 52 gönüllüye uygulandığını ve ciddi bir yan etki görülmediğini söyledi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Aşı Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nde (ERAGEM) geliştirilen ERUCOV-VAC aşısından son dakika haberi geldi. 

Faz-2 çalışmaları başlayan yerli aşı ERUCOV-VAC'ın ilk dozu 13 gün içerisinde 52 gönüllüye uygulanarak tamamlandı. 

Aşının gönüllülere uygulandığı İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi İKUM Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı

Titizlikle yapılan aşılama çalışmalarında şuana kadar ciddi bir yan etki görülmediğini ifade eden Ahmet İnal; "Aşı çalışmalarında epidemiyolojik olarak yan etki riski 100 binde 11. Yani çok az.

En güvenli ilaç gruplarından biri aşılardır. Yerli aşı faz 2 de bir yandan gönüllü kayıtları devam ederken bir yandan gönüllü olan vatandaşlarımızın işlemleri yapılmakta. İşlemleri tamamlanan gönüllülerimize aşı yapılmak için randevu verilmektedir.

Bugün itibarıyla 52 gönüllümüzün faz 2 de ilk doz aşılanması tamamlandı. Şu ana kadar kontrolleri titizlikle yapılmakta. Aşıya bağlı ciddi bir yan etki görülmedi" diye konuştu.

Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı - Resim : 2

Yerli koronavirüs aşısının 44 gönüllü üzerinde uygulanan Faz-1 çalışmaları 14 Aralık'ta bitirilmişti. Aşının güvenlik testlerinin yapıldığı Faz-1 çalışmalarında gönüllülerde herhangi bir yan etki oluşmamıştı.

Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı ile ilgili etiketler aşı Erucov-vac Erciyes Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.