Yeni Zelandayı önce deprem sonra da sel vurdu!

Pasifik Okyanusunda bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'da deprem meydana geldi. Depremin sonrasında ise sel felaketi yaşandı.

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden 10 şehrimiz yıkıcı seviyede etkilendi. Bir deprem de ada ülkesi Yeni Zelanda'da yaşandı.

Pasifik Okyanusu üzerinde bulunan ada ülkesi Yeni Zelanda'da 6.3 şiddetinde bir deprem yaşandı. Merkez üssü ülkenin başkentine 50 kilometre uzaklıkta yaşanan deprem 48 kilometre derinlikte gerçekleşti. Uzmanlar depremin 30 saniye sürdüğünü aktardı. Yetkililer, 20 dakika sonra ise 4.0'lık bir artçı depremin de bölgeyi salladığını basınla paylaştı.

Ülkenin kuzeyinde bulunan Napier kenti bölgesinde deprem sonrasında sel meydana geldi. 70 bin kişinin yaşadığı bölgede hava durumunun kötüleşmesiyle fırtına çıktı ve binlerce insan elektriksiz ve temiz susuz kaldı.

Yeni Zelandayı önce deprem sonra da sel vurdu!

1442 KİŞİ KAYIP

Acil Durum Yönetimi Bakanı Kieran McAnulty gerçekleştirdiği basın toplantısında,1442 kişinin kayıp olduğunu belirterek "Kasırganın en kötüsünü atlattık ama henüz tehlikeyi atlatmış değiliz. Bu önemli bir felaket ve en çok etkilenen bölgelerde durumun iyileşmesi haftalar alacak" dedi. Otoyollar toprak kayması ve çökmeler nedeniyle kapatılırken, 160 bin hane elektriksiz kaldı. Bazı bölgelerde sel sularının evlerin ikinci katına kadar ulaştığı vurgulandı.

Depreme merkez üssüne yakın bir konumda bulunan Raumati Sahili'nde yakalanan David Haxton, isimli şahıs olayı 'korkutucu' olarak nitelendirerek Evimizin yanından hızla geçen bir yük treni gibiydi' dedi. Yeni Zelanda Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı ise yaşanan deprem sonrası tsunami tehdidi olmadığını ve önemli bir hasar yaşanmadığını belirtti.

Yeni Zelandayı önce deprem sonra da sel vurdu! ile ilgili etiketler Yeni Zelanda deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.