Yeni Zelanda'da 6.9 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş merkezli yaşanan son deprem felaketleri sonrasında dünyanın pek çok ülkesinde de depremler sürüyor. Son olarak Yeni Zelanda Kermadec Adaları'nda 6.9 büyüklüğünde bir deprem medyana geldi.

Yeni Zelanda Kermadec Adaları'nda 4 Mart Cumartesi sabahında saat 06.41'de 6.9 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Derinliği 205.7 km olan depremin ne tür bir hasar yarattığı konusunda kesin bir bilgi henüz açıklanmadı.

Deprem sonrasında tsunami uyarısı yapıldığı ifade edildi.

Kermadec Adaları Nerede?

Büyük Okyanus'un güneyinde bir takımada olan Kermadec Adaları; 1887 yılından beri idari olarak Yeni Zelanda'ya bağlıdır. Jeolojik olarak Yeni Zelanda'yı Tonga'ya bağlayan denizaltı yükseltinin bir parçasıdır. Takımadanın adı 1791 yılında Jean-François de La Pérouse'u aramak için L'Espérance adlı gemisiyle bölgeyi keşfeden Fransız kaptan Jean-Michel Huon de Kermadec'ten gelmektedir.

Yeni Zelanda'da 6.9 büyüklüğünde deprem ile ilgili etiketler Yeni Zelanda deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.