Yunanistan'ı "kalpten götürecek" adımlar geliyor!

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan ile yaşadığı gerilimleri fırsata çevirmeyi amaçlayan Yunanistan'a Ankara hiç beklemediği bir sürpriz hazırlıyor... Atılacak adımlar hakkında bugün köşesinde bazı ipuçları veren Mehmet Acet, üst düzey bir yetkilinin bu konuda "Yunanistan kalpten gidecek!" yorumu yaptığını belirtti

Türkiye son dönemde ekonomi politikalarında yeni yöntemler uygulamaya başlarken, dış politikada da stratejilerini değiştiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi Arabistan ile yaşanan gerilimlerin Yunanistan'ın özellikle Doğu Akdeniz'de elini güçlendirmesi üzerine bu ülkelerle ilişkilerde yeni sayfa açılıyor.

İlk olarak Birleşik Arap Emirlikleri ile atılan karşılıklı olumlu adımların ardından sırada Mısır ve Suudi Arabistan olduğunu belirten Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, üst düzey bir yetkili ile yaptığı görüşmeyi bugün okurları ile paylaştı.

"Yunanistan kalpten gidecek!" başlıklı yazısında, "Başlığa taşıdığım ifade, Ankara’nın yaklaşık on yıldır sıkıntı yaşadığı Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirme girişimleri üzerine sohbet ettiğimiz üst düzey bir Türk yetkiliye ait." diyen Acet şöyle devam etti;

"Cümlenin devamı da var.

Şu şekilde:

“Bizim bu sıkıntıdan çıkışımız, Yunanistan’ın kâbusu olacak.”

Bu sürecin içinde mesai harcadığı için arka planına da ilk elden vakıf olan bu isme göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra, yakında Mısır ve Suudi Arabistan’la ilişkilerin normalleşmesi yönünde de yeni gelişmeler karşımıza çıkabilir."

Ankara açısından böyle bir arayışın ortaya çıkmasının ‘tetikleyici’ unsurunun Atina’nın o alanda ortaya çıkan boşluğu doldurmak için yaptığı ciddi hamleler olduğuna da dikkat çeken Yeni Şafak yazarı şunları kaydetti;

"Türkiye’nin bu ülkelerle arasının bozulmasını ilk yıllarda sessizlikle karşılayan Atina yönetimi, özellikle son iki yılda atağa geçti.

Suudi Arabistan’la, Mısır’la, Birleşik Arap Emirlikleri’yle ‘sıkı fıkı’ oldular.

Karşılıklı ziyaretler oldu, ortak tatbikatlar yapıldı, askeri işbirliği anlaşmaları imzalandı."

SİRTAKİ SUSTU, ŞİMDİ ZEYBEK ZAMANI

Bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığını çeşitli defalar ilan ettiğini hatırlatan Mehmet Acet, "Bu durum aynı zamanda, bu ülkelerle ilişkileri yeniden rayına oturtma arayışlarına yönelmenin de temel bir gerekçesini oluşturuyordu." dedi.

Mehmet Acet yazısını şöyle sürdürdü;

"Kendi aralarında geliştirdikleri ikili ilişkilerin kısa vadede tersine dönmesi beklenmemeli tabii.

Ancak Yunanistan açısından, bu Arap ülkeleri ile iyi ilişkiler içinde olmanın ikinci bir hedefi, bu ülkelerin Türkiye ile ilişkilerinin kötü halde kalmasını sağlamak idi.

İşte bunu sağlayamadılar.

O nedenle, zaten tutucu, ortodoks bir dış politika izleyen, Türkiye’ye karşı yaklaşımı rasyonaliteden uzak olan Atina yönetiminin içinde bulunduğu psikolojiyi anlatmak adına, en başta sözlerine atıf yaptığım Türk yetkilinin “Kalpten gidecekler” yakıştırması, yerini bulmuş oluyor.

Başka bir teşbih yapılacak olsa, “Kesin tırnaklarını yiyorlardır” da denebilir."

YAZININ TAMANI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

Yunanistan'ı "kalpten götürecek" adımlar geliyor! ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye BAE Suudi Arabistan musır
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.