Yeni normalin ilk günü

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapamında alınan kısıtlama kararları bugün büyük ölçüde kaldırıldı. 'Yeni normal' olarak adlandırılan bu süreçte, İstanbullular iş yerlerine gitmek için yollara düştü. Fatih'te bir grup denize girerken, balıkçılar Galata Köprüsü üzerine gelerek oltalarını salladı. Caddebostan ve Bebek sahillerinde ise vatandaşlar yürüyüş ve spor yaptı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu dokuzuncu kez Türkiye'nin 15 ilinde ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması, gece saat 24.00 itibariyle sona erdi.

Kısıtlamanın sona erdiği Pazartesi sabahında vatandaşlar, sabahın erken saatinde çalışmak için yola koyuldu.

Yeni normalin ilk günü

Salgınla mücadele kapsamında geçici olarak kapanan iş yerlerinin normalleşme adımları kapsamında bugün itibariyle açılacak olmasıyla vatandaşlar, yola koyuldu. Normalleşme adımlarının olduğu ilk günün sabahında vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 2

Sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunmayan 65 yaş ve altı ile 18 yaş üstü vatandaşlar işe gitmek için sabah saatlerinden itibaren işe gitmeye başladı. Kimi vatandaşlar kendi araçlarıyla kimi vatandaşlar da toplu taşıma araçlarını kullanarak işe gitmeye çalıştı.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 3

Salgınla mücadelede kapsamında uygulanan kısıtlama boyunca boş kalan meydanlarda ve caddelerde hareketlilik başlarken, yollar da trafik yoğunluğu oluştu.

DENİZE GİRDİLER

Yasağın kalkması ve sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle, kendilerine ‘Sarayburnu Fatihleri’ diyen bir grup vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren sahile koşup, denize girdi.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 4

Öte yandan birçok vatandaş da Galata Köprüsü üzerine gelerek oltalarını salladı.

Köprü üzerinde olta sallayan vatandaşlardan bir tanesi, “Yasaklardan dolayı bırakmıştık, bu sabah açtık tezgahımızı 3 aya yakındır ilk defa çıktık. 3 kilogram civarında balık tuttuk bir buçuk saatte, özledik” dedi.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 5

TAKSİM'DE 'YENİ NORMAL'İN İLK GÜNÜ

Koronavirüs nedeniyle bir süredir kapalı olan kafe ve restoranlar bugün itibarıyla açıldı. İstanbul'un en kalabalık noktalarından İstiklal Caddesi'nde ise kimi kafe ve restoranlar müşterilerini kabul etmeye başladı.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 6

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardından ilk kapatılan yerlerden biri kafe ve restoranlardı. Yaklaşık 3 aydır sadece paket servis hizmeti veren mekanlar, bugünden itibaren belirli kurallar çerçevesinde açıldı. İstanbul'un en kalabalık noktalarından İstiklal Caddesi'ndeki kimi kafe ve restoranlar müşterilerini kabul etmeye başladı. Öte yandan kafe ve restoranlar haricinde giyim, kozmetik ve diğer mağazaların da bugün itibarıyla dükkanlarını açtığı ve hazırlıklarını sürdürdüğü görüldü.

Yeni normalin ilk gününde İstiklal Caddesi'nde bir kafeye gelen Raşit Özdemir, "Özlemişiz aslında. İstiklal Caddesi, Taksim, Türkiye'nin kalbi. Kahvaltımızı yaptık, çayımızı içtik. Umarım tekrar bu tarz günleri yaşamayız. Hasta sayısı ve iyileşen sayısı arasında önemli bir fark var. Tüm önlemleri almış durumda mekanlar. Ateş ölçerle gelen insanların ateşi ölçülüyor. Sosyal mesafe de korunduğu için herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum" dedi.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 7

Bir vatandaş da "Ben her sabah 8-8.30'da işime gidip geliyorum. Her sabah da burada kahvemi içerim. 2 buçuk aydır gelemiyordum. Bugün geldim kahvemi içtim. En mutlu insan benim" ifadelerini kullandı.

BEBEK SAHİLİ'NDE YÜRÜYÜŞ VE SPOR YAPTILAR

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir vatandaşların kullanımına kapalı olan Bebek Sahil şeridi, bugün yeniden açıldı. Sahil şeridine gelen vatandaşlar yürüyüş ve spor yaptı.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 8

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İstanbul'daki sahiller, park ve bahçeler bir süreliğine vatandaşların kullanımına kapatılmıştı. Normalleşme adımlarının ilk gününde uzun süredir sessizliğe bürünen Bebek Sahili şeridine bugün sabah saatlerinde vatandaşlar gelmeye başladı. Sahil şeridine gelen bazı vatandaşlar yürüyüş yaparken, bazıları ise bisikletlerine binerek spor yaptı.

CADDEBOSTAN SAHİLİ ESKİ HAREKETLİ GÜNLERİNE DÖNDÜ

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir sessizliğe bürünen Caddebostan Sahili'nin, bu sabah eski hareketli günlerine döndüğü görüldü. Sahildeki kalabalık havadan görüntülendi.
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında İstanbul'daki sahiller, park ve bahçeler bir süreliğine vatandaşların kullanımına kapatılmıştı. Normalleşme adımlarının ilk gününde uzun süredir sessizliğe bürünen Caddebostan Sahili, sabah saatlerinde eski hareketli günlerine döndü. Kimi vatandaşlar sahilde bisiklet sürerken, kiminin ise yürüyüş yaptığı görüldü. Bazı vatandaşlar da parklarda bulunan spor aletlerini kullanarak spor yaptı. Caddebostan Sahili'ndeki kalabalık havadan görüntülendi.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 9

"ÇOK ÖZLEMİŞİM, MUTLULUĞUMU ANLATAMAM"

Sahilde yürüyüş yapan Süleyman Öztürk, "Her gün geliyorum buraya. Bugün için çok sevinçliyim. Sahillerin kapalı olmasına anlam veremiyordum, şimdi güzel oldu, doğrusu oldu. Tabii ki bilim kuruluna inanıyoruz, onlar doğrusunu düşünmüşlerdir. Yine de bu arada yürüyüş yapanlar arasında maskesiz olanları görüyoruz. Bize bir şey olmaz diye düşünmesinler, tedbirli olmak lazım. Çok özlemişim sahili, içimdeki mutluluğu anlatamam. Ben buralara aitim, her sabah geliyorum" dedi.

Yeni normalin ilk günü - Resim : 10

"HERKES CIVIL CIVIL"

Sahildeki spor aletleri ile spor yapan Müfit Erdoğan ise, "Biz yaklaşık 10 senedir falan buraya geliyoruz. Bu zor süreçte formumuzu kaybetmemek için caddede koştuk devamlı ama buraya gelemedik tabii. Gençlerin ve yaşlıların çıktığı günlerde arada kaçamak yaptık burada ama yalnız olmuyor, insanlarla güzel her şey. Herkes cıvıl cıvıl, inşallah bir daha böyle sıkıntılı günler yaşamayız. Tabii özledik sahili, açık hava başka bir şey. Böyle bir dönemde zaten spor salonlarına gitmek pek de akıl karı değil. Haftanın 5 günü kesin buradayız" şeklinde konuştu.

Kalabalığıyla ünlü olan Bağdat Caddesi'nden yansıyan kareler ise şöyle:

Yeni normalin ilk günü - Resim : 11

Yeni normalin ilk günü - Resim : 12

Yeni normalin ilk günü - Resim : 13

AJANSLAR

Yeni normalin ilk günü ile ilgili etiketler İstanbul Koronavirüs Korona Trafik normalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.