Yeni mutasyon koronavirüs çocukları daha çok seviyor!

İngiltere'de ortaya çıkan ve bugün Avustarya'da görüldüğü açıklanan koronavirüsün mutasyona uğramış yeni tipi (VUI-202012/01), özellikle çocuklar için tehdit oluşturuyor. Virüsün çocukları enfekte etme eğiliminin daha fazla olduğu açıklandı.

İngiltere’de Yeni ve Gelişmekte Olan Solunum Virüsü Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG), ülkede Kovid-19'un yüzde 70 daha bulaşıcı olan bir türü olarak tespit edilen yeni türünün (VUI-202012/01), çocuklar arasında daha da bulaşıcı olabileceğini açıkladı.

Oxford Üniversitesi'nde Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve NERVTAG Başkanı Peter Horby, “Artık bu türün şu anda Birleşik Krallık'ta bulunan diğer virüs türlerine göre daha fazla bulaşma ihtimali olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Diğer bir NERVTAG üyesi ve epidemiyolojist olan Neil Ferguson ise “Çocukları enfekte etme eğiliminin daha yüksek olduğuna dair bir ipuçları var. Bunun üzerine herhangi bir nedensellik kurmadık, ancak bunu verilerde görebiliyoruz. İleride nasıl davrandığını görmek için daha fazla veri toplamamız gerekecek” dedi.

AVUSTURYA'YA KADAR ULAŞTI

Öte yandan Avustralya'da yeni tip koronavirüsün İngiltere'de ortaya çıkan daha bulaşıcı türü tespit edildi. ABC News’in haberine göre Avustralya'daki Yeni Güney Galler (NSW) eyaleti yerel hükümeti, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni bulaşıcı türünün İngiltere'den ülkeye hava yolu seferiyle dönen iki yolcuda görüldüğünü duyurdu.

Yolcuların testlerinin pozitif çıktığı kaydedilirken, sağlık durumlarına ilişkin bilgi verilmedi. Kovid-19'un söz konusu bir türünün yüzde 70 daha hızlı yayıldığı saptanmıştı.

Yeni mutasyon koronavirüs çocukları daha çok seviyor! ile ilgili etiketler kovid Sars-Cov2 mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.