Yeni Malatyaspor'un Ganalı santrforu Benjamin Tetteh, Sumudica'yla yeniden doğdu

Yeni Malatyaspor'da neşeli günler... İrfan Buz & Marius Sumudica değişikliğinin ardından kendine gelen Malatya ekibi, Altay'ı 2-1 mağlup ederek yeni hocasıyla 2'de 2 yaptı. Ganalı santrfor Benjamin Tetteh atmaya, kaleci Ertaç Özbir de tutmaya devam ediyor. Sumudica, Yeni Malatyaspor taraftarının 3 maçlık kahır zincirine son verdi.

Süper Lig'de 10. haftanın açılış maçında Altay'ı 2-1 mağlup eden Yeni Malatyaspor, evindeki üç maçlık yenilgi serisine son verdi. Yeni teknik direktörü Marius Sumudica yönetiminde 2'de 2 yapan Malatya ekibinde Benjamin Tetteh de gollerini atmaya devam ediyor.

Geçen hafta Adana Demirspor deplasmanında galibiyeti perçinleyen golü atan Ganalı golcü Altay karşısında da açılışı yaptı. 9 maçta 5 gole ulaşan 24 yaşındaki santrfor, Sumudica'yla kalitesini konuşturmaya başladı.

Galibiyetin ardından basın toplantısında konuşan Sumudica, "Buraya geldiğimde hem mental olarak hem öz güven olarak çok aşağıdaydılar. Ama onlara olması gereken yerlerinin burası olmadığını söyledim. Mesajlarımı çok çabuk alabilen oyuncular var takım içerisinde. Tabi çok mutluyum buraya geldim 2 maç üst üste kazandığım için. Buraya gelmeden önceki takımımda da 7 maç üst üste kazandım, bununla birlikte 9 maç oldu. Toplam 27 puan kazandım kendi adıma mutluyum" dedi.

Yeni Malatyaspor'un Ganalı santrforu Benjamin Tetteh, Sumudica'yla yeniden doğdu

"HATALARIMDAN DERS ÇIKARDIM"

Yeni Malatyaspor’un başında çıktığı iki maçta kulübede daha sakin bir tavır sergilemesinin sorulması üzerine ise Rumen çalıştırıcı, "Bütün hatalarınızdan ders çıkarmalı, öğrenmelisiniz. Kayseri’de de Antep’te de böyle şeyler başıma geldi. Antep'te puanlamada 3. sıradayken şaka yaptım yanlış anlaşılma oldu. Ama bu hata sonucu takımdan ayrılmak zorunda kaldım. Hayat böyle, hata yapıyorsanız bedelini ödemelisiniz" şeklinde konuştu.

Oyuncularının, takıma oturtmak istediği sisteme çabuk uyum sağladığının altını çizen Rumen teknik adam, “Çok önemli bir şey söylemek istiyorum. Sadece 2 haftada Malatya’da çalıştım. Anlattığım her şeyi çok iyi anladılar ve iki farklı sisteme karşı oynadılar. Adana karşı 4-2-3-1 burada 3-4-3 e karşı oynadılar. Takım çözüm üretti, hiçbir problem de görmedik. Ayrıca birçok gol şansımız da vardı, bunları kaçırdık. Tabi hiç kimsenin de bu maçı kimin hakkettiği ile ilgili sorusunun olduğunu da düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

ALTAY'IN EN KÖTÜ SERİSİ

Yeni Malatyaspor'a 2-1 yenilerek üst üste 3. mağlubiyetini alan Altay, bu sezonki en kötü serisine imza attı. Üç hafta öncesine kadar zirve adayları arasında gösterilen siyah-beyazlılar, ilk kez art arda 3 maç kaybederek 15 puanda kaldı. Gaziantep FK (D) ve Fatih Karagümrük'ün ardından Yeni Malatyaspor'a boyun eğen İzmir temsilcisi bu periyotta kalesinde 7 gol görürken, rakip filelere 2 gol bırakabildi.

Oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik alan Altay, toplam 16 gol atıp, 16 gol yedi. Yaptıkları top kaybı ve pas hatalarının pahalıya mal olduğunu dile getiren teknik direktör Mustafa Denizli, "Hedeften şaşmayacağız. Bundan sonra iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin başta benim şüphem yok" dedi.

Yeni Malatyaspor'un Ganalı santrforu Benjamin Tetteh, Sumudica'yla yeniden doğdu ile ilgili etiketler Yeni Malatyaspor Altay Mustafa Denizli Marius Sumudica Benjamin Tetteh
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.