Yeni Gezi hayalleri Boğaziçi haberlerinde

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara yakından ilgi gösteren Avrupa medyası, olayların büyümesiyle 'yeni Gezi Parkı olayları' hayallerini de dillendirmeye başladı. İngiliz BBC'nin ardından The Guardian gazetesi de eylemlere üstü kapalı destek verdi. The Guardian, Boğaziçi eylemlerini "2013 Gezi Parkı hareketinden bu yana Türkiye'deki en büyük sivil ayaklanma" olarak tanımladı.

İngiliz basını, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Melih Bulu'nun atanması bahanesiyle başlayan protestoları desteklemeye devam ediyor.

BBC'nin eylemlere destek veren haberlerinin ardından The Guardian gazetesi de, "Türkiye'de gösterilerin gün geçtikçe büyüdüğünü" belirterek, olayların yayılmasına yönelik üstü kapalı desteğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi'ne "devlet onaylı bir rektörün atanmasıyla ilgili protestoların arttığı" aktarılırken, şu ifadeler kullanıldı:

GUARDIAN'IN ASILSIZ İDDİALARI: HÜKÜMETİN SIZMA GİRİŞİMİ

"Bulu'yu atama kararı, üniversite üyeleri tarafından demokratik olmadığı gerekçesiyle kınandı ve hükümetin ülkenin son sol eğilimli kurumlarından birine sızma girişimi olarak yorumlandı."

Yeni Gezi hayalleri Boğaziçi haberlerinde

"GEZİ'DEN BU YANA EN BÜYÜK AYAKLANMA"

Gezi kalkışması benzeri ayaklanmanın hayalini dile getiren gazetenin haberinde, "2013 Gezi Parkı hareketinden bu yana Türkiye'deki en büyük sivil ayaklanma gösterilerinde protestocularla polis arasında çıkan çatışmalarda bu hafta İstanbul'da en az 250, Ankara'da 69 kişi gözaltına alındı" denildi.

Ayrıca "gençlerin dinden uzaklaşmaya başladığı" şeklinde ifadelere yer verilerek, Türkiye hakkında kirli algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldı.

Yeni Gezi hayalleri Boğaziçi haberlerinde ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi İngiliz The Guardian Eylem protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.