Yeni evlenecek gençlere 32 bin liralık çeyiz yardımı! Üstelik hem geline hem de damada! İşte şartlar

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte düğün mevsimine az bir zaman kala hem geline hem de damada çeyiz desteği yardımı geliyor. Evlenecek olan yeni gençlere verilecek 32 bin liralık çeyiz desteği yuva kurmak isteyenlerin imdadına yetişiyor.

Çeyiz desteği yardımı alabilmek için aranan ilk şartlar arasında 27 yaşından gün almamış olmak. Bu ödemeden yararlanmak için 3 sene herhangi bir bankada çeyiz hesabınızın da bulunması gerekmekte. En az 36 en fazla da 47 ay toplamında para biriktiren vatandaşlara hesaplarında bulunan para üzerinden biriktirmiş oldukları toplam tutarın yüzde 22’si kadar destek verilmekte.

Düğün hazırlığı yapan ve evlilik için gün sayan gelin ve damada ödenen çeyiz parası desteği an itibarı ile 12 bin lira civarında. Ancak 2022 yılında çeyiz parasına gelen zamla birlikte bu rakam 32 bin lirayı bulabiliyor. Ve bu destekten hem gelin hem de damat yararlanabiliyor.

Yeni evlenecek gençlere 32 bin liralık çeyiz yardımı! Üstelik hem geline hem de damada! İşte şartlar

5 sene boyunca para biriktiren vatandaşlara 2022 yılında konut hesabı teşvik ödemesi 32 bin lira olacak. Çiftlerin ev almaları durumunda ise ayrı ayrı hesap açmaları ile bu rakam 82 bin lira kadar çıkabilecek.

Konut hesabından yararlanabilmek için kişinin T.C. vatandaşı olması hesaptan hibe para alınması amacıyla kesinlikle 36 ay süresince derli toplu para birikimi yapılması şartı koyulmaktadır.

Yeni evlenecek gençlere 32 bin liralık çeyiz yardımı! Üstelik hem geline hem de damada! İşte şartlar - Resim : 2

Çeyiz hesabından yararlanabilmek içinde en az 3 sene birikim yaparak evlilik öncesinde gelir elde etmek ve en geç 27 yaşına kadar ilk evliliklerini gerçekleştirmek şartı ile bu imkandan yararlanabilecekler.

Yeni evlenecek gençlere 32 bin liralık çeyiz yardımı! Üstelik hem geline hem de damada! İşte şartlar ile ilgili etiketler Gelin Damat Düğün çeyiz parası çeyiz yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.