YENİ CHP’LİLERİN YENİ ‘ÖNDER’İ?

Sırrı Süreyya Önder, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi’nde, Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e iftiralarını sıralarken, konuşmayı dinleyen CHP seçmeni de Önder’i alkışlıyordu.

Soyadından dolayı Ulu Önder Atatürk’ten, yeni tarih öğretmeni olan HDP’li Önder’i artık kendilerine rehber kabul etmişler midir bilinmez ama artık Atatürk’ün yaptıkları ve söylemleri değil, Sırrı Süreyya Önder ve benzerlerinin tarih söylevlerine daha büyük alkış tutuyorlar.

Sırrı Süreyya Önder, konuşmasında Atatürk’e ve büyük Türk milletine yönelik şu iftiraları savurmuştu:

- Atatürk’e emperyalistler (ki kendisi emperyalist kelimesini kullanmadı, biz ekledik-CB) ses çıkarmadı,

- Emperyalistler O’na 100 yıl avans verdi.

- Türkler Ermenileri kesip biçmiş.

- Cumhuriyet Kürtleri yok saymış.

Deveye “neden boynun eğri” diye sormuşlar, o da “nerem doğru ki” diye yanıt vermiş ya, o hesap. Tamamının özetinden çıkardığımız bu sözlerin hangi birisini düzeltelim ki. Ama sorun da burada. Bu sözler hatalı tarih bilgisiyle değil, art niyetle edilmiş sözler. Gerçeği yansıtmıyor ve bilinçli olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, büyük Türk milletine iftira üstüne iftira sıralanıyor.

Kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan ama özünde Atatürk’e düşman fikirlerle donatılmış bindirilmiş kıtalar tarafından da alkışlanıyor.

Gelelim esas noktaya. Sırrı Süreyya Önder’in, karşısındakilerin bilinç altına işlemek istediği şey aslında Lozan düşmanlığı…

Çünkü bu yıl, Lozan Barış Antlaşması’nın 100’üncü yılı. Sevr Barış (!) Antlaşmısını çöpe atan Kurtuluş Savaşımızın Türklerin yüzlerce yıllık geri çekilmeyi durdurmasıyla Anadolu’nun vatan olarak kalmasını sağlayan antlaşma Lozan.

Önder, kendisini Atatürkçü sanan tiplere demek istiyor ki, “sizin liderinize verilen avans bitti. Artık bizim dönemimiz geliyor”. Malumunuz olduğu üzere sözünü ettiği emperyalistler açıkça Türkiye’yi  parçalamak, Atatürk’ün tüm mirasını yok etmek için KCK’nın siyasi kanadı HDP’yi ve silahlı kanatları PKK/PYD’yi kullanıyor. Irak ve İran’da da PÇDK/PJAK üzerinden operasyon yapıyor.

KCK/PKK terör örgütünün Lozan düşmanlığı da biliniyor. Bu konuda “PKK terör örgütünün Lozan düşmanlığı” başlıklı bir yazı yazmıştım. Orada bazı detayları okuyabilirsiniz. (Bkz. https://www.superhaber.com/pkk-teror-orgutunun-lozan-dusmanligi-makale-407857 )

Sırrı Süreyya Önder’in o sözleri ettiği tarihle, daha iki gün önce terörist örgütün elebaşlarından Cemil Bayık’ın Lozan’ı hedef alması kesinlikle tesadüf değil:

“Lozan Antlaşması'nın 100. yılına giriyoruz. (…) Lozan ittifakını çöpe atalım. Bizden istenen budur. O yüzden artık bir finaldeyiz, bunu herkes anlamalı, zaferi hedeflemeli. Finali yapmalı, AKP-MHP'yi gömmeli ve Türkiye'de demokratik bir cumhuriyetin önünü açmalıdır.”

Oysa büyük Komutan Atatürk Büyük Nutku’nda “Bu antlaşma, Türk ulusuna karşı yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış, büyük bir öldürünün yıkılışını bildirir bir belgedir” demişti.

Yani Y-CHP’nin yeni tarih öğretmeninin aksine Atatürk Lozan’ın Türk milletinin yokedilmekten kurtuluşunun belgesi olduğunu söylüyordu.

Y-CHP’liler Nutuk’u çöpe atıp, teröristbaşının ve onun peşinden gidenlerin sözde tarih analizlerini kitaplıklarına yerleştirir sanırım.

 

Diğer Yazıları