Yeni bir kadro düzenlemesi için hazırlıklar başladı! Ücretli öğretmenler ile uzman askerleri de ilgilendiriyor

Sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin gerçekleştirilmiş düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme için düğmeye basıldı. Taşeron işçileri de kapsayacak olan düzenlemenin detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Yoğun bir mesai içerisinde olan Çalışma eve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sözleşmeli personele kadro yasası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) onaylandı. Geçtiğimiz gün TBMM’den onayı alan yasa, Resmi Gazete aracılığıyla yayınlanarak, yürürlüğe sokuldu. Bu kapsamda 485 bin sözleşmenin kadroya geçmesi için önü açıldı. Ancak yaklaşık 140 bin kişi kapsam içerisine alınmamıştı. Bu kez bu 140 bin kişi için çalışmalar başladı.

Başta taşeron kamu personelleri olmak üzere kapsama giremeyen 140 bin personele kadro yolunu açacak yeni bir düzenleme üzerinde çalışan Cumhur İttifakı, düzenlemenin sinyallerini vermeye başladı. Buna göre, ücretli öğretmenler ile uzman askerleri de içereceği öğrenilen düzenleme kapsamında gazi ve şehit yakınlarını ilgilendiren birtakım yenilikler de gerçekleştirilecek.

140 BİN KİŞİ İÇİN EK DÜZENLEME GELİYOR

Yeni bir kadro düzenlemesi için hazırlıklar başladı! Ücretli öğretmenler ile uzman askerleri de ilgilendiriyor

Kamuda çalışıp da taşeron kadroda bulunan 140 bin personelin kadroya geçmesini esas alan yeni bir düzenleme üzerinde çalışan hükümetin özellikle belediyelerde çalışan 4A’lı sözleşmeli işçiler için özlük haklarını iyileştirici hamleler yapması bekleniyor. Yasa kapsamında sadece 140 bin taşeron işçi de yok.

Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre, ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenlerin şartlarını iyileştirmeye yönelik yeni adımlar da önümüzdeki yasa kapsamında ele alınacak. Yeni teklif kapsamında, uzman çavuşlar ile gazi ve şehit yakınlarının da özlük haklarında iyileştirme gerçekleştirilecek.

İLK SİNYAL MHP’DEN GELDİ

Yeni yasa düzenlemesine ilişkin ilk sinyal geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bu sinyalin ardından ATV Haber’e açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar ise, “200 bin uzman çavuş kapsam dışında kaldı ama yeni çalışma ile onlar da özlük haklarını almış olacak” demişti. Öte yandan Bahçeli’nin açıklamalarında ise şu ifadeler yer almıştı:

“Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir.”

Yeni bir kadro düzenlemesi için hazırlıklar başladı! Ücretli öğretmenler ile uzman askerleri de ilgilendiriyor ile ilgili etiketler Öğretmen sözleşmeli öğretmenlik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.