Yeğeni can alıcı bilgileri verdi!

PKK/PYD elebaşlarından Salih Müslim'in yeğeni Dalya Müslim'in teslim oluşu, terör örgütündeki çöküşün son göstergesi oldu. Güvenlik güçleriyle can alıcı bilgileri paylaşan Dalya Müslim, 2013 yılından bu yana örgütte yaşadıklarını tek tek anlattı.

Kararlı mücadeleyle dağılma noktasına gelen terör örgütünden kopuşlar hız kazanırken, ocak ayından beri ikna edilerek teslim olan PKK’lı sayısı 110’a ulaştı.

PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslim’in yeğeni Dalya Mahmut Müslim, polisin ikna çalışması sonucu 15 Temmuz günü Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu.

CAN ALICI BİLGİLER VERDİ

Müslim’le birlikte eşinin de güvenlik güçlerine teslim olduğu iddia ediliyor. Dalya Mahmut, ifadesinde 2013 yılından bu yana örgütte yaşadıkları, Salih Müslim’i koruyan yapı, örgütün Avrupa’daki uzantıları, örgüte mali ve maddi yardımların kimden geldiği, kamplarda yaşananlar konusunda detaylı bilgiler verdi.

 Haber7'de yer alan habere göre: Yine bu ay polis ekiplerinin özverili çalışmasıyla teslime ikna olan gri kategorideki bir terörist, Hakkari’de komandolarca “Gel, korkma emniyettesin. Devletin şefkatli kollarına hoş geldin” sözleriyle karşılandı. Temmuz ayı ortasında Suriye kuzeyinden kaçan bir PKK/YPG’li de Nusaybin hudut karakoluna gelerek ‘yaşamayı’ seçmiş, aynı ay Irak kuzeyindeki Habur’da ise 5 PKK’lı, örgüt barınaklarından kaçarak teslim olmuştu.

ÇÖKÜNTÜ HAD SAFHADA

Yurt içi ve sınır ötesinde eşzamanlı operasyonlarla sıkışan örgüte Pençe-Kaplan’la da büyük darbe vuruldu. Haftanin üzerinden Kandil-Sincar bağlantısı kesilen PKK’da moral çöküntü katlandı. Bu tabloyu zamanında ve etkili bir şekilde değerlendiren istihbarat unsurları ikna faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Diyarbakır annelerinin çocuklarını örgütten kurtarmak için verdikleri mücadele de ikna stratejisinin kritik önemdeki bir diğer unsuru oldu. Aynı zamanda örgütün çok sayıda elebaşı da MİT-TSK ortaklığındaki nokta operasyonlarla imha edildi. Türkiye içerisindeki terörist sayısının 400’ün altına düştüğü, Irak kuzeyindeki örgüt yuvalarının da darmadağın edildiği tablo göz önüne alındığında “PKK’nın bitişi hiç olmadığı kadar yakın” yorumları yapılıyor.

Yeğeni can alıcı bilgileri verdi! ile ilgili etiketler Mersin PKK terörist Salih Müslim itiraf
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.