Yeditepe Üniversitesi nerede? İşte en kolay ulaşım yolları...

Üniversite sınavın sona ermesiyle birlikte başarılı öğrencilerin ilk tercihlerinden biri Yeditepe Üniversite'si olacak. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi olan Yeditepe Üniversitesi geleceği parlak öğrenciler yetiştiriyor. Peki Yeditepe Üniversitesi nerede? Yeditepe Üniversitesi'ne nasıl gidilir? Detaylar haberimizde...

2018 YKS'nın bitişiyle birlikte öğrencileri üniversite tercih heceycanı sardı. Başarılı öğrencilerın ilk tercihlerinden biri olacak olan Yeditepe Üniversitesi hakkında öğrenciler merak içinde. Türkiye'nin en köklü okullarından biri olma özelliğide olan Yeditepe Üniversitesi geleceği parlak öğrenciler yetiştiriyor. Peki Yeditepe Üniversitesi nerede? Yeditepe Üniversitesine nasıl gidilir? Detaylar haberimizde...

Yeditepe Üniversitesi nerede? İşte en kolay ulaşım yolları...

Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden Yeditepe Üniversitesi İSTEK(İstanbul eğitim ve kültür vakfı) tarafından kurulmuştur. Şahıs olarak Yeditepe Üniversitesinin kurucusu Bedrettin Dalan’dır.

Yeditepe Üniversitesi’ni diğer vakıf üniversitelerinden farklı kılan en özgün yanı şüphesiz; hem madden hem de manen Türkiye tarihine hitap edişidir. Kayışdağı’na kurulan 125 000 metrekarelik yerleşke tamamen Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılan tarihi bir ruha sahiptir. 26 Ağıstos 1071 Malarzgirt savaşından esinlenilmesi sonucu bu Kayışdağındaki yerleşkenin ismi de “26 Ağustos yerleşkesi” olarak konulmuştur. Yine manalı bir gün olması adına “26 Ağustos yerleşkesi” 26 Ağustos 2000 yılında kurulmuştur.

Yeditepe Üniversitesi nerede? İşte en kolay ulaşım yolları... - Resim : 2

Neredeyse tüm lisans ve yükseklisans bölümleri Kayışdağında olan Yeditepe Üniversitesi’nin sadece Tıp Fakültesi Bostancı’da; Diş Hekimliği Fakultesi’de Bağdat Caddesindedir.

Yeditepe Üniversite’sinin Fakulteleri ve Enstütileri ise şu şekildedir:

Fakulteleri

-Eczacılık
-Diş Hekimliği
-Fen-edebiyat
-Eğitim
-İktisadi ve İdari Bilimler
-Hukuk
-Güzel Sanatlar
-Sağlık Bilimleri
-Mühendislik ve Mimarlık
-İletişim
-Tıp
-Ticari Bilimler

Ensitüleri

-Fen Bilimleri
-Sosyal Bilimleri
-Sağlık Bilimleri
-Eğitim
-Atatürk ilkeleri ve İnkilap tarihi

Yeditepe Üniversitesi nerede? İşte en kolay ulaşım yolları... - Resim : 3
Ulaşım

Üniversitemizin düzenli servis hizmetini de veren İSTEK A.Ş., 1992 yılından itibaren İSTEK Vakfı Okulları ve 1996 senesinden itibaren de Yeditepe Üniversitesi öğrenci ve personeline servis hizmeti vermektedir.

Misyonu, hizmet verdiği öğrenci ve personelin ihtiyaç ve beklentilerini doğru ve tam anlamak, onları güvenli ve konforlu sağlıklı ve hijyenik ortamlarda taşımak, yeni ve teknolojik üstünlüğü olan araçlarla değişen ve gelişen teknolojiyi kullanarak taşımacılık yapmak, araçların periyodik bakımlarını ve sürekli kontrollerini yaparak olası arızaları sıfıra indirmek, uygun iletişim teknolojileri kullanarak araçların konumu hakkında bilgi sahibi olmak, çalışanların eğitimini ve memnuniyetini, bununla birlikte hizmet kalitesinin sürekliliğini sağlamak ve olası her olumsuz duruma karşı, uygun çözümler geliştirmektir.

Toplam 410 araçla hizmet vermektedir. 330 araçlık bir minibüs filosu İSTEK Vakfı Okulları, 80 araçlık midibüs filosu da Yeditepe Üniversitesi öğrenci ve personeli için çalışmaktadır.

İstanbul'da şu an için Çatalca, Silivri, Şile ve Sultanbeyli ilçeleri dışındaki tüm ilçelerden, Üniversitemize öğrenci taşınmaktadır. Üniversitemize belirli semtlerden 08.00 - 12.00 arasında kampüse geliş (saat başı), 12.00 - 19.00 (saat başı) arasında da kampüsten dönüş öğrenci servis hizmeti verilmektedir.

Ayrıca, 26 Ağustos Yerleşimi içinde saat 08.00-23.00 arasında, 7 adet ring servisi de hizmet vermektedir.

Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi İstanbul’un merkezi Ataşehir’de ulaşım açısından son derece kolay bir güzergah üzerinde yer almaktadır. Taksim, Üsküdar, Kadıköy, (Metrobüs Uzunçayır), Metro (Marmaray), Bostancı, Kartal gibi merkezlerden toplu taşıma araçları kullanılarak rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir.

Yeditepe Üniversitesi nerede? İşte en kolay ulaşım yolları... ile ilgili etiketler 2018 YKS Yeditepe Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.