Yedikule hayvan barınağında yangın çıktı

Başıboş sokak köpeklerine yönelik düzenlemeleri içeren sokak hayvanları kanun teklifi tartışılırken, Fatih’te bulunan Yedikule Hayvan Barınağı’nda şüpheli bir yangın çıktı. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, barınağın Sahil Kennedy Caddesi tarafında çıkan yangının bir sabotaj sonucu çıktığı iddia ediliyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye sokak köpekleri ile ilgili gelişmeleri ve hazırlanan kanun teklifini tartışıyor. Tartışmaların özellikle sosyal medyada yoğunlaştığı gözlenirken Fatih’te bulunan hayvan barınağında yangın çıktı.

YEDİKULE HAYVAN BARINAĞI’NDA GECE ŞÜPHELİ BİR YANGIN ÇIKTI

SuperHaber’in olay yerinden elde ettiği bilgiler göre saat:22:10 sıralarında barınağın Sahil Kennedy tarafına bakan kısmında bir yangın çıktı. Yangını gören mahalle sakinlerinin haber verdiği İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı çok sayıda yangın ekibi, kısa sürede barınağın olduğu yere giderek müdahalede bulundu. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çevrede güvenlik önlemi alarak şüpheli olduğu iddia edilen yangının çıkış nedenini araştırmaya başladıkları ifade edildi.


YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI BARINAKTAKİ KÖPEKLER KURTULDU


Yedikule hayvan barınağındaki yangın İstanbul İtfaiyesi’nin yoğun çabası ile kısa sürede kontrol altına alındı. 2001 yılında kurulduğu öğrenilen toplam 8 bin metrekare alan içinde yaklaşık 3 bine yakın köpeğin bulunduğu barınakta itfaiyenin zamanında müdahalesi ile büyük bir faciadan dönüldüğü ifade edildi.

 

POLİS YANGINDA SABOTAJ İDDİALARI İLE ŞÜPHELİ KİŞİLERİ ARAŞTIRIYOR

Öte yandan gelen ihbarlarda barınakta çıkan yangının kasıtlı çıkarıldığının ihbar edildiği öğrenildi. Bu iddialar üzerine ve itfaiye yetkililerinin de kesin olmamakla beraber ilk belirlemelere göre yangının çıkış nedeninin şüpheli olduğunu söyledikleri belirtildi. Polisin sabotaj ihbarı ve itfaiyeden alınan ilk bilgiler ışığında olayı detaylı bir şekilde araştırdığı belirtildi.


MOBESE VE GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Binlerce köpeğin son anda kurtulduğu Yedikule Hayvan Barınağı’ndaki yangının çıkış nedeni için polisin mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye aldığı bildirildi. Yapılan ihbarda kimliği henüz bilinmeyen bir kişinin Sahil Kennedy Caddesi’ne doğru kaçtığının ihbarı nedeniyle özellikle burada bulunan MOBESE kameralarına bakıldığı bilgisi verildi.


SOKAK KÖPEKLERİ KANUN TEKLİFİ TBMM’YE İLETİLDİ

Başıboş sokak köpeklerine yönelik düzenlemeleri içeren sokak hayvanları kanun teklifi geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) iletildi. Taslağa göre barınak sayısı artırılacak, belediyelerin yaptığı uygulamalar denetlenecek. Kısırlaştırma programları da ülke geneline yayılacak. Öte yandan sokak hayvanları yasası ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde, hemen bakımevleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak." dedi.

Yedikule hayvan barınağında yangın çıktı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.