Yazın Devlet Başkanı öldürülen Haiti'nin Başbakanına suikast girişimi!

2021 Temmuzunda Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'in kendi konutunda silahlı kişilerce öldürülmesinin ardından girdiği türbülanstan bir türlü çıkamayan Haiti'de bu kez de Haiti Başbakanı Ariel Henry’e, Bağımsızlık Günü kutlamaları için geldiği şehirde suikast girişiminde bulunuldu. Çıkan çatışmada Başbakan Henry’nin yara almadığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haiti’de Başbakan Ariel Henry’e suikast girişiminde bulunuldu.

KİLİSEDEN ÇIKTIĞI SIRADA SUİKAST GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

Haiti basınında yer alan haberlerde, Başbakan Henry’nin ulusal bağımsızlığın 218’inci yıldönümünün kutlandığı Bağımsızlık Günü için geldiği Gonaives şehrindeki kiliseden çıktığı sırada suikast girişiminde bulunulduğu aktarıldı.

BAŞBAKAN SALDIRIDAN YARA ALMADAN KURTULDU

Henry’nin saldırıdan yara almadan kurtulduğu ifade edilen haberlerde, saldırı sonucu çıkan çatışmada kimliği belirsiz 1 kişinin hayatını kaybettiği ve birkaç kişinin de yaralandığı belirtildi.

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDEN ŞEHRE GİTMİŞTİ

Haberlerde, şehirde faaliyet gösteren silahlı çetenin Başbakan Henry'yi şehre gelmemesi konusunda uyardığı ifade edilerek, söz konusu ziyaretin tehditlere rağmen yapıldığı belirtildi.

DEVLET BAŞKANI MOİSE, TEMMUZ 2021'DE SUİKAST SONUCU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, geçtiğimiz sene 7 Temmuz’da başkent Port Au Prince’de bulunan özel rezidansında silahlı kişilerce düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıda Moise’nin eşi Martine Moise de yaralanmıştı.

Yazın Devlet Başkanı öldürülen Haiti'nin Başbakanına suikast girişimi! ile ilgili etiketler haiti Başbakan suikast girişimi moise henry
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.